Buldan: Onlar tutukladıkça, biz büyüyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Uludere’deki seçim çalışmaları sırasında partilerine yönelik baskılara dikkat çekerek, “Onlar bizi tutukladıkça, biz daha çok büyüyor, daha çok kenetleniyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Uludere'de düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

Buluşmada bir konuşma yapan Buldan, 31 Mart yerel seçimlerinde Şırnak’ta her zamankinden daha yüksek oylarla kazanacaklarına kuşkularının olmadığını vurguladı.

Buldan, “Şırnak 31 Mart'ta tüm ilçe ve beldeleriyle birlikte sandıklardan iyi bir sonuç çıkaracak, bunu şimdiden görüyoruz. Şimdiden kutlu olsun, şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ROBOSKİ KATİLLERİ YARGILANMADAN ACI KAPANMAZ

Uludere denilince akla Roboski katliamının geldiğini belirten Buldan, “Roboski’nin katilleri ortaya çıkarılmadığı sürece o acı asla kapanmaz.. O acıyı bize yaşatanlar şunu bilsin ki HDP olarak Roboski katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Katliamı gerçekleştirenler hukuk önünde yargılanana, sorumluları açığa çıkarılana kadar bu yara kapanmayacak” diye konuştu.

“Uludere halkı acıları asla unutmamalı, asla başka bir partiye oy vermemeli” diyen Buldan, “Bugün başka partiler de seçim çalışması yapıyor burada. Hiçbir parti Roboski halkının acısını görmedi, paylaşmadı. Şimdi ne yüzle gelip sizden oy istiyorlar?” ifadelerini kullandı.

ADALET BIRAKMADILAR

Türkiye’nin bugün önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Buldan, şöyle devam etti: “Bugün HDP’nin dışında meydanlara inen, alanlara giden kimsenin Türkiye'deki adaletten, hukuktan, demokrasiden yana söyleyecek sözleri yok. Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede adalet bırakmadılar. Adaleti ve hukuku ayaklar altına aldılar. Seçim meydanlarında söyleyecek tek sözleri yok. HDP'yi dillerine dolamışlar, varsa yoksa HDP. Tayyip Bey her gün seçim çalışması yaparken bir tek HDP’den bahsediyor.”

Erdoğan, Cumartesi günü bir kez daha "HDP’lilerin bu ülkede yeri yok, yallah Kürdistan’a" dediğini hatırlatan Buldan, “6 milyon insan HDP’ye oy veriyor. HDP TBMM'nin 3. büyük partisi. Sizin bir Cumhurbaşkanı olarak bu ülkenin vatandaşlarını bu ülkeden kovmaya hakkınız da haddiniz de yok” şeklinde konuştu.

ONLAR TUTUKLADIKÇA, BİZ DAHA BÜYÜYORUZ

Buldan şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye'de demokrasi ve hukuk mücadelesi veren, Türkiye'de barıştan, özgürlüklerden bahseden tek parti HDP. Bize saldırmaktan, bizleri bu mücadeleden geri adım attırmaya çalışmaktan, demokratik siyaset alanında siyaset yapan arkadaşlarımızı rehin almaktan geri durmuyorlar. Bugün binlerce arkadaşımız cezaevlerinde rehin. Selahattin Demirtaş’ın da, Figen Yüksedağ’ın da, Sebahat Tuncel’in de, Selma Irmak’ın da siyasetinden korkuyorlar. Onlar bizi tutukladıkça, biz daha çok büyüyor, daha çok kenetleniyoruz.

KÜRT İTTİFAKI SÜRECEK

Seçimlerde Kürdistani partilerle ittifak gerçekleştirdik. Kürtler birlik olamaz dediler ama biz bir ilki gerçekleştirdik. Diyarbakır’da Kürt partileri ile bir seçim ittifakı gerçekleştirdik. Bu ittifak sadece bu seçimle sınırlı kalmayacak; ölene kadar, mezara kadar bu ittifak devam edecek. Halkımızın beklentisidir, milyonların beklentisidir, Kürtlerin beklentisidir ulusal birliği sağlamak. Bu birlikteliği sağlamak bizlere nasip oldu. Bu birliktelik asla bozulmayacak size söz veriyoruz. Uludere halkının da bu mücadeleyi birlikte yürütmesi önemlidir.

KAYYUMLARI ANKARA’YA GÖNDERECEĞİZ

Uludere halkı 31 Mart’ta kendi iradesine, kendi mücadelesine sahip çıkacak. Sizin iradenizi tanımadılar, belediye başkanlarımızı görevden aldılar, kayyım atadılar. O kayyımlar halkımızın değerlerine hakaret etti. Değerlerimizi yerle bir etmeye çalıştı. Orhan Doğan büstünü kaldırdılar, kadın kurumlarını, gençlerin kurumlarını kaldırdılar. Bu halkın içme suyunu bile engellediler. Doğal kaynaklardan gelecek suları engellediler. Kürtler sefalete mahkum olsun istediler. O kayyımları 31 Mart’ta buradan Ankara’ya göndereceğiz.

BELEDİYELERİ SİZ YÖNETECEKSİNİZ

Bu belediyeler sizindir, bu belediyeler kadınlarındır, gençlerindir, bu belediyeleri siz yöneteceksiniz. Kendi belediyesine sahip çıkacak halkımız. Bugün başka partilere oy verecek olanları ikna etmek sizin işiniz. Her kapıyı çalın, her yüreğe dokunun, yaşadığımız acıları hatırlatın. Barış için, adalet için, özgürlük için 31 Mart'ta Türkiye'nin her yerine HDP'nin kimliğini, rengini yansıtabiliriz.

LEYLA GÜVEN’İN TALEBİNİN ARKASINDAYIZ

Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven bedenini açlığa yatırdı. Onunla birlikte cezaevlerinde birçok arkadaşımız açlık grevinde. Tek talepleri Sayın Öcalan ile avukatları ve ailesinin görüşme yapabilmesi. Bu talep hukuki, meşru, yasal bir taleptir. Adalet Bakanlığı kendi yasasını uygulamak durumunda. Biz açlık grevinde olan arkadaşlarımızdan kötü bir haber almamak için bu talebin bir an önce karşılanmasını talep ediyoruz. Hepimiz Leyla Güven’iz hepimiz bu talebin arkasındayız.”