Buldan: Neyi bekliyorsun Anayasa Mahkemesi!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin gitme vaktinin geldiğini söyleyerek, "Ömürleri 2023’e kadar yetmez. Onların devri 24 Haziran’da bitecek" dedi. Buldan, rehin tutulan Selahattin Demirtaş için de AYM'ye seslendi: "Neyi bekliyorsun?"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Ardahan'da halkla buluştu.

Buldan, Ardahan'daki siyasi soykırım operasyonlarına dikkat çekerek, "Ama bir kez daha görüyoruz ki Ardahan halkı bugün alanlarda, meydanlarda, partisine ve geleceğine sahip çıkıyor" dedi.

"Milletvekili adayımız sevgili Taşkın Hoca cezaevinden yeni çıktı. Ama 24 Haziran’da cezaevlerinin kapısı açılacak, tüm rehin alınanlar, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, hepsi özgürlüğüne kavuşacak" diyen Buldan, şöyle devam etti:

'ARDAHANLILAR, HASTANE İÇİN ERZURUM'A GİDİYOR'

"Biz HDP olarak bu ülkenin umuduyuz. Bu ülkenin güvencesiyiz. Bu ülkenin barışa, demokrasiye, insan haklarına, adalete dair mücadele etmiş bütün kesimlerinin 24 Haziran’da bu inançla HDP’yi sahipleneceğini biliyoruz. Çünkü artık bu ülkede yaşayan herkes tek umut olarak HDP’yi görüyor. Bu ülkede hiç kimseye eğitimde, siyasette, sosyal anlamda, siyasette, kültürel anlamda vaat ettiği hiçbir şeyi yerine getirmeyen bir AKP var karşımızda. Yol yapacağız diyorlar, yollar yarım kalıyor, hastane yapacağız diyorlar, hastane yok. Ardahanlılar, buradan Erzurum’a hastaneye gidiyor. Tarımı, insan haklarını, esnafı bitiren bu iktidara 24 Haziran’da en büyük dersi sandıklarda Ardahan halkı verecek. 

'AKP'NİN GİTME ZAMANI GELDİ'

Sizler AKP Hükümeti'nin bu zulmüne bundan sonra maruz kalmayacaksınız. Bu ülke AKP’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a muhtaç değildir. Artık AKP’nin gitme zamanı gelmiştir. Artık Recep Tayyip Erdoğan’ın evine gidip torunlarını sevme zamanı gelmiştir. Çünkü bu ülkeyi yönetmeye, bu ülkenin başına geçmeye aday olanlar var. Bu ülkeyi yönetmeye aday olan HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı sevgili Selahattin Demirtaş var. 

'DEMİRTAŞ'TAN, HDP'DEN KORKUYORLAR'

Ama onlar hem HDP’den korkuyorlar, hem Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Selahattin Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar, HDP’nin siyasetinden korkuyorlar. Onun için bugün Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı adayı olmasına rağmen, cezaevinde rehin olarak tutuyorlar."

AYM'YE: NEYİ BEKLİYORSUN?

AYM'ye seslenen Buldan, "Neyi bekliyorsunuz? Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşması için kendi içtihadınızı neden uygulamıyorsunuz? Siz Selahattin Demirtaş’ın meydanlara, sokaklara inmesinden ve halkıyla temas kurmasından neden korkuyorsunuz? Bu çağrıyı bir kez daha yineliyoruz. Anayasa Mahkemesi kararını acilen vermelidir. Selahattin Demirtaş’ı acilen tahliye etmelidir. Bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe bir an önce son verilmelidir" diye konuştu.

'BAŞBAKAN'IN KONUŞTUĞU MEYDANLAR BOŞ'

Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz milletvekili arkadaşlarımızın, belediye eşbaşkanlarımızın, partili arkadaşlarımızın cezaevinde olduğu bir dönemde siyaset yapıyoruz. Onlar bizleri susturmaya çalışsa da biz inadına meydanlarda, sokaklarda olacağız. İnadına sizinle birlikte olacağız. 

24 Haziran’a az bir süre kaldı. 24 Haziran’a giderken meydanlara inen hiçbir parti yok. Sadece HDP var. Ege’de, Marmara’da bütün sokaklar HDP bayraklarıyla donatılmış. Dün Ordu ve Giresun’da Başbakan’ın konuştuğu meydanlarda bu meydanın yarısı kadar insan yoktu. Şu anda meydanlara inecek yüzleri kalmamış. Yaptıkları tek şey ekonomik anlamda bir kez daha insanlara vaat vermek. 

Recep Tayyip Erdoğan yatıyor kalkıyor dolarlarınızı bozdurun diyor. Parayla yatıyor, parayla kalkıyor. Başka vaat edecekleri bir şey yok. Oysa ülkeyi onlar bu hale getirdiler. Ekonomiyi, esnafı, çiftçiyi bitirdiler. Ardahan’da meraları, yaylaları yasakladılar. Güvenlik gerekçesiyle insanların meralarına gitmesine, yaylalara çıkmasına izin vermediler. 

Şimdi '2023 hedefimiz var, biz adayız' diyorlar. Oysa şunu bilmiyorlar, onların ömürleri 2023’e kadar bu ülkeyi yönetmeye yetmez. Onların devri 24 Haziran’da bitecek, bitecek. 

Biz 24 Haziran’da AKP’siz bir Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz. Her eve giriyoruz, her sokağa gidiyoruz, her meydana iniyoruz. Bakıyoruz, insanlar ikna zaten, 'gelmeyin' diyorlar. 'Biz onları göndereceğiz, size gerek yok' diyorlar."