Buldan: Erdoğan’a 24 Haziran’da sandıklarda ders verilecek

Van'da düzenlenen iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ sözlerine tepki göstererek en iyi dersin 24 Haziran’da sandıklarda verileceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan merkez seçim bürosunun açılışının ardından Van'da yakınlarını kaybeden ailelerle verilen iftar yemeğine katıldı.

Burada konuşan Buldan, “Sizlerle aynı acıyı yaşamış, aynı duyguları yaşayan biri olarak yüreğinizde kopan fırtınanın acının ne anlama geldiğini çok iyi bilirim. Bu coğrafyada ölümün anaların acısının ve çocuklarımızın yaşamını yitirmesinin en anlama geldiğini çok iyi biliriz. Kürtler tarihleri boyunca bu coğrafyada, çok büyük acılar yaşadı, bedeller ödedi. Yüzyıllardır Kürtlerin dini, dili, kimliği, tarihi ve değerleri hep inkar edildi. Bugün hala aynı noktada olan bugün aynı zihniyeti yaşayan, bugün bu soruna aynı anlayışla bakan bir iktidarın, AKP hükümetinin bu salonda oturan bu salona gelen her bir ailemize özür borcu vardır” dedi.

Dün Amed mitinginde 'Kürt sorunu yoktur' diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine de yanıt veren Buldan, "Kürt halkının bir sorunu yokmuş gibi, Kürt vatandaşlarını tanıyan ancak bu Kürt vatandaşlarımızın bizlerin tarihini ve yaşamış olduğu acıları, sorunumuzu bilmeyecek kadar, görmeyecek kadar ve bu anlayıştan yoksun bir zihniyete sahip olan AKP hükümetinin başkanı, bu ülkenin Kürt vatandaşları var ama bu ülkenin 'Kürt sorunu yoktur' diyor. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a hatırlatmak isteriz; Van'da acı yaşamamış Van’da bedel ödememiş, Van’da evinde taziye kurulmamış gözyaşı dökmemiş tek bir annemiz yoktur. Bu acıyı görmezseniz, bu acıyı yüreğinizde hissetmezseniz bu ülkenin sorununu elbette ki görmezsiniz. Bu halkın sorununu elbette ki tanımazsınız ve buna saygı da duymazsınız" dedi.

Bu ülkenin sorunu olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Buldan şöyle devam etti: "Bu ülkenin Kürt sorunu Kürt halkının kimlik sorunudur. Bu ülkenin Kürt sorunu Kürt halkının dil sorunudur, Kürtlerin siyaset sorunudur. Siz Kürtlerin dilini inkar edeceksiniz, kimliğini inkar edeceksiniz Kürtlerin milletvekillerini tutuklayacaksınız, belediye başkanlarını görevden alıp yerlerine kayyum atayacaksınız. İnsanlarımız katliamlardan geçecek ama siz bu ülkenin Kürt sorunu yoktur diyeceksiniz. Bunu Kürtler, biz kabul etmeyiz. Burada oturan analarımız kabul etmez. Bunu gençlerimiz, Vanlılar kabul etmez.”

Bu saatten sonra bu ülkenin ‘Kürt sorunu yoktur’ diyen iktidara karşı Kürtlerin birlik ve beraberliğini sağlama meselesi doğduğunu söyleyen Buldan, konuşmasına şöyle devam etti; "Kürt halkı, özellikle 24 Haziran seçimlerinde AKP hükümetine karşı, Recep Tayyip Erdoğan zihniyetine karşı bu görev ve sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır” diye konuştu.

AKP’ye verilecek olan en iyi dersin sandıklarda olacağını söyleyen Buldan, "Van halkı da bunu en iyi yapacak ve yerine getirecek olan halktır. Şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz, emeğinize sağlık diyoruz” dedi.