Buldan'dan AKP’ye: Kars'tan elinizi çekin!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim programı kapsamında, Kars’ta düzenlenen mitingde, AKP iktidarının 16 yıllık politikalarına dikkat çekerek, “Kars başta olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerine huzur gelmedi. En fazla Kars halkı bilir” dedi.

24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Kars’ta düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan iktidarının Türkiye’nin hiçbir yerine huzur getirmediğini kaydetti.

Buldan şöyle konuştu: “AKP Hükümeti’nin 16 yıllık iktidarı döneminde Kars başta olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerine huzur gelmedi. En fazla Kars halkı bilir AKP’nin bu ülkeye yaptıklarını. Kars işçisi bilir, Kars esnafı bilir; Kars’ta üretimin bittiğini, esnafın siftah yapmadan kapısına kilit bulduğunu, kredilerin nasıl ödenmediğini en fazla Kars halkı bilir. Bugün üretimi, hayvancılığı, meraları bitiren AKP’ye HDP olarak diyoruz ki, “Kars’tan elinizi çekin”. Kars halkının sizin yalanlarınıza karnı tok. Bu kentte her şeyin en güzeline layık olan bu halka en büyük kötülüğü yaptınız.”

KARS HALKI AKP’YE MECBUR DEĞİL

Kars halkının AKP’ye mecbur olmadığını ifade eden Buldan, şöyle devam etti: “Kars halkı buradaki hastanelerde iyi hizmet olmadığı için hastasını Erzurum’a götürüyor. Kars halkı kendi toprağında üretim yapamıyor. Kars halkı yaylalara çıkamıyor. Kars halkı hayvancılıkla geçinemiyor artık. Hayvancılık yapan Kars halkı eti bile dışarıdan alıyor. Kars halkını buna mahkum ettiniz. Ama Kars halkı AKP’ye mahkum değildir, mecbur değildir.

Biz Kars halklarına, Terekemelere, Azerilere, burada yaşayan herkese Kars’a en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur olmazsa o ülkeye barış da özgürlük de gelmez. Siz bu coğrafyada her şeyi askıya aldınız, huzuru, adaleti, demokrasiyi askıya aldınız. Ama HDP ile, Selahattin Demirtaş ile tüm bunlar yeniden hayat bulacak. Selahattin Demirtaş’ı 24 Haziran akşamı hep birlikte karşılayacağız. Biz ülkeyi yönetmeye adayız. HDP olmadan, Azeriler, Aleviler olmadan bu ülkede demokrasi olmaz.”

“Milletvekili adaylarımızı Kars halkına emanet ediyoruz” diyen Buldan, şunları ekledi: “Oylarımızı kullanırken elinizi vicdanınızın üzerine koyun. Cezaevlerindeki yoldaşları düşünün. Selahattin Demirtaş’ı düşünün, Figen Yüksekdağ’ı düşünün. Oylarınızı kullanırken, AKP Hükümeti'nin 16 yıllık zulmünü düşünün. Oylarınızı kullanırken Roboski Katliamı’nı yüreğinizden, beyninizden çıkarmayın. Oylarınızı kullanırken bu ülkede yaşanan katliamları unutmayın. Hep birlikte bu düzene son vereceğiz. Erdoğan’ı evine göndereceğiz

Ramazan ayı kardeşliğin sembolüdür. Barış ayıdır. Küskünlerin barıştığı bir ay olan ramazan ayı, ülkemize barış getirmesini, hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kıldığınız namazlar, tuttuğumuz oruçlar kabul olsun.

Kars halkının selamlarını özel olarak Edirne Cezaevi'ne Sevgili Selahattin Demirtaş’a göndereceğim. Söz veriyorum. Buradan ayrıldıktan sonra avukatını arayacağım. Kars halkının bu büyük coşkusunu, büyük selamını Edirne Cezaevi'ne göndereceğim.”