Buldan’dan Ağrı halkına 4 vekil ve Demirtaş çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı’da yaptığı konuşmada, AKP rejiminin ömrünün 2023 değil 24 Haziran’a kadar olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran seçimleri kapsamında Ağrı’da halkla buluştu. Erdoğan rejiminin 16 yıllık zulmüne dikkat çeken Buldan, “Çıkmış ‘2023’e kadar bu ülkeyi biz yöneteceğiz’ diyorlar. Onların ömrü 24 Haziran’a kadardır” dedi.

“Ağrı kan ağlıyor” diyen Buldan, şöyle konuştu: “Ağrı esnafı siftah yapmadan dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Ağrı esnafına bunu reva görüyorlar, işçi kardeşlerimize, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize bunu reva görüyorlar. Ağrı’ya işsizlikten başka, yoksulluktan başka hiçbir şey getirmediler. Ağrı’da tarımı ve hayvancılığı bitirdiler. Mera ve hayvancılığın yapıldığı bölgeleri yasaklı hale getirdiler. Tarımı ve hayvancılığı bitirenler bu halkın 24 Haziran’da sandıkta vereceği büyük bir dersle karşı karşıya kalacaklar. Hepimiz hatırlıyoruz Doğubayazıt’ta Ehmedê Xanî’nin heykeli kayyum tarafından yıkıldı. Ama bu halk, sadece bu seçimde değil yerel seçimde de bu kayyum anlayışına karşı dimdik ayakta olacak, iradesine, belediyesine, milletvekillerine sahip çıkacak.”

Ağrı halkını 24 Haziran’da HDP’ye sahip çıkarak parlamentoya 4 vekil göndermeye ve Demirtaş’ı cumhurbaşkanı yapmaya çağıran Buldan, şöyle devam etti:

“Bizler bu ülkede umudun, huzurun güvencenin ne anlama geldiğini biliyoruz. AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca bu ülkede huzur kalmadığını, kimsenin yaşam hakkının kalmadığını biliyoruz. Adaleti, insan haklarını, barışı ve özgürlüğü askıya aldılar. Ama 24 Haziran’dan sonra OHAL ile yönetilen bu ülkeye barışı getirmenin, özgürlüğü ve huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur ve barış olmazsa o ülkede ekonomi olmaz. Bir ülkede anneler acı çekiyorsa o ülkede ekonomiden bahsedilmez. Biz barış dedikçe onlar savaşta ısrar ettiler ama artık bu halk onlara dersini verecek. Biz işçisiyle, emekçisiyle, esnafıyla bu ülkenin onuru olan HDP’nin bu ülkeyi yönetmeye aday olduğunu ilan ediyoruz.

Biz yoldaşlarımıza söz verdik. Biz Roboski’de yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine, Ağrı Zîlan’da, Ankara Katliamı’nda, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine söz verdik. Bu ülke büyük bedeller ödedi, ancak bu ülkenin çocukları her zaman barış ve demokrasiden yana oldu. Bir kez daha çocuklarımız ve analarımıza verdiğimiz söz üzerine size barışı getireceğiz, ama bunu yapmak için önce AKP’nin gitmesi lazım. Çok az bir zamanımız kaldı, gece gündüz çalışacağız, ev ev dolaşacağız, herkesi ikna edeceğiz. Ağrı'dan 4 vekilimizin Parlamento’ya gitmesini hep birlikte sağlayacağız.”