Buldan: Bu ülkenin tek alternatifi HDP’dir

Kars’ta iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Eş Başkanı Pervin Buldan, bu ülkenin tek alternatifi HDP olduğunu belirterek, “Ya kazanacağız ya kazanacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim çalışmaları kapsamında Kars halkı ile bir araya geldi. Öğlen saatlerinde Cumhuriyet Meydanında halkı selamlayarak Kars adaylarını tanıtan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Kars düğün salonunda iftar yemeğinde Kars halkı ile bir araya geldi. Yemeğe Buldan’ın yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Hacer Özdemir, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kars Milletvekili adayları Arzu Moco, Bişar Abdi Alınak, HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kadın katıldı.

 İftardan sonra kısa bir konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Ayhan Bilgen, “Aslında bugün ülkeyi yönetenler dünden ne çıkacağı bilen isimler. Bu ittifak dolayısıyla ne çıkacağını biliyorlar. Cumhur ittifakı ile siz seçimde kime ne oy verirseniz verin içinden kurt çıkacaktır. Samsun’da Kürtlere meydan okuyanlar, arkadaşlarımızı linç edenlerin oylarımızı etkilememesi için bizler herkese durumu anlatmalıyız. Türkiye siyaseti Bayrak Albayrak’ın dediği gibi aya dört ayak yapmak dedi şey. Ama bizler bunu halkımıza inanan halkımıza anlatacağız” dedi.

‘BU ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Buldan ise Kars’ta yağmura rağmen mitinge katılan halkların coşkusunu 24 Haziran sandıklarda da bunu yansıtacaklarına emin olduklarını söyledi. 16 Yılık AKP iktidarını gittikleri her yerde anlattıklarını söyleyen Buldan şöyle devam etti: “Biz bu ülkenin kaderini değiştirmek için yola çıktık. AKP hükümetinin iktidar hükümetinde Türkiye toplum üzerinde başta Kürtler olmak üzere zorbalıklarını inkar siyaseti ile Kürt halkının elde ettiği kazanımlara saldırılara bundan sonra AKP hükümetinin yapacaklarının başıdır. AKP 24 Haziran’dan sonra Türkiye’ye yeniden iktidar olacağını dair konuşmalar yapsa da ama bizler HDP’nin ve Selahattin Demirtaş’ın ülkeyi yönetmesi gerektiğini söylüyoruz ve bunu her yerde dile getiriyoruz. Kürt halkının yaptığı ve iradelerine yapılan saldırılar bütün bunlar Kürt halkının yüreği üzerinde büyük bir yara almıştır.”

‘YA KAZANACAĞIZ YA KAZANACAĞIZ’

AKP’nin 16 yılık iktidarı boyunca Kürt halkının kazanımlarını gasp edildiğini vekillerinin cezaevlerinde tutsak edildiğini hatırlatan Buldan, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş’ın sokağa çıkma yasakları ile yargılandığını söyledi.

“Türkiye’de ilk defa gerçekleşen milyonların sevgisini kazanan HDP’nin cumhurbaşkanı adayını bugün Recep Tayyip Erdoğan, sokak sokak bunları söylüyor, 53 kişinin katili kimse görüşmesin şuradan Erdoğan’a sesleniyoruz, sizde zere duruş olsa Selahattin Demirtaş ile görüşün” diyen Buldan şöyle konuştu: “Kaç kere araştırma önergesi kurduk, bu insanlar nasıl öldü diye ama AKP eliyle önergelerimiz reddedildi. Orada yaşamanı yitiren her bir insanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bütün bu olaylar üzerinde Demirtaş’ı suçlu göstermek hangisi insanlığa sığar. Bugün Selahattin Demirtaş’a açılan davalar bir tanesi de bir insanın yaşamını yitirmesine dair değil, konuşmalarından kaynaklı tutsak ediliyor. Bu bir ahlaksızlıktır. Biz bunu kabul etmiyoruz, cesaretleri olmadığı için belediye başkanlarımızı, vekillerimizi, partili arkadaşlarımız cezaevlerine kapattılar. Bugün Türkiye’de kimsenin yaşam güvencesi kalmadı. İşçiyi, kadını genci perişan eden bir iktidar ile yürütemediniz. Bizi engelleyebilirler ancak bugün Kars’ta gördük, halkımız karar vermiş AKP’yi gönderecek. 24 Haziran başka bir tarih olacak. HDP’yi barajı altında bırakmak için her gün oyunlar oynuyorlar, ama bizler buna izin vermeyeceğiz, oyumuza sandıklarımıza sahip çıkacaktır. Bu ülkenin yönetimine taklip olan bir parti olarak bu ülke HDP ve Demirtaş’ı cumhurbaşkanı olarak hepinize söz veriyoruz. Adalete, özgürlüğe olan inancımızdır bizi ayakta tutan bugün bu inancımız olmasa bugün sizlerin yüzünüze bakamazdık. Bu ülke tek adamdan büyüktür. Biz varız, sizler varsınız bu ülkeyi hep birlikte bizler ve sizler yöneteceksiniz. Her yere gidelim her kapıyı çalıp ikna edelim. Bu ülkenin tek alternatifi HDP’dir. Ya kazanacağız ya kazanacağız.”