Buldan: Bu halk Erdoğan’a asla boyun eğmedi

Nusaybin’de düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “İşte burada saygı duyduğumuz sizin direnişiniz” dedi.

Mardin’e seçim çalışmaları kapsamında gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Nusaybin’de binlerce kişi tarafından zılgıt, alkış ve halaylarla karşılandı. Nusaybin’in Kışla Mahallesinde düzenlenen “Güneş sofrasında kadınlar buluşuyor” etkinliğine katılan Buldan ve beraberindeki heyet, ilçede seçim aracıyla tur attı. Renkleri ve coşkularıyla alanı dolduran başta kadınlar, gençler ve çocuklar halay çekti. Burada gerçekleştirilen halk buluşmasının açılış konuşmasını yapan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Nusaybin’in yaşadıklarını hatırlatarak, 24 Haziran’da bugüne kadar Kürt halkının üzerindeki tüm uygulamaların sonunun geleceğini dile getirdi. 24 Haziran’ın yeni bir gün olduğunu söyleyen Türk, “O güne kendimizi hazırlayalım” dedi.

AHMET TÜRK: NUSAYBİN, CİZRE, ŞIRNAK HALKI ASLA BOYUN EĞMEYECEK

Nusaybin halkının büyük direnişlerin öncülüğünü yapan bir halk olduğunu ifade eden Türk, bu uğurda ödenen bedellerin unutulmayacağını vurgulayarak “Sizler Nusaybin, Cizre, Şırnak, Gever halkı asla ama asla boyun eğmeyecek. Bu iktidar gidicidir. Bu iktidar artık ülkeyi yönetemez. Sonu gelmiştir. 24 Haziran tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı asla ama asla kaçırmamalıyız. Bu halk kendisine uygulananların hesabını soracaktır” diye konuştu.

BULDAN: BU HALK ASLA BİAT ETMEDİ

Alkışlar ve kadınların zılgıtları eşliğinde konuşmasına başlayan Pervin Buldan ve beraberindeki heyete kitle “Nusaybin halkı sizinle gurur duyuyor” ve “Direne direne kazanacağız” diyerek destek oldu.

Nusaybin halkının yaşadıklarını hatırlatan Buldan, “İşte saygı duyduğumuz sizin burada oluşunuz. Sizin direnişiniz bize güç ve moral veriyor. Sizin bu direnişiniz önünde saygı ile eğiliyorum. Bunun üzerine “Nusaybin sizinle gurur duyuyor” diyen kitleye Buldan, “Biz Nusaybinlilerle gurur duyuyoruz, hala cenazelerini alamayan annelerle, kapısı açık olan ve hala çocuklarını bekleyen annelerle gurur duyuyoruz” diyerek cevap verdi.

Nusaybin’de yüzlerce gencin eşitlik ve özgürlük için yaşamını yitirdiğini söyleyen Buldan, “Bu halk asla biat etmedi. Recep Erdoğan’a boyun eğmedi. Bugün AKP hükümeti Kürt halkını inkar ederken, Kürt halkının gençlerinin, kadınlarının ve bir bütün olarak verdiği eşitlik ve özgürlük mücadelesini görmediler. Tanımıyoruz dediler, Bilmiyoruz dediler, duymadık dediler. Ancak bu halkın mücadelesi çok onurlu bir mücadeledir. Bunu görmeyenler 24 Haziran günü sandıklarda cevabını alacaklar. 24 Haziran Nusaybin’den AKP’ye büyük cevap verilecek bir gündür” şeklinde konuştu.

“Halk alanlarda, halk meydanlarda ve halk partisinin yanında” diyen Buldan, Roboski’den, Ankara’ya yaşanan katliamları hatırlatarak “Bizler söz verdik. Roboski’de katledilen çocukların ailelerine, Nusaybin, Suruç, Ankara katliamında çocuklarını yitirenlerin ailelerine, Selahattin Demirtaş’a, cezaevlerinde direnen arkadaşlarımıza söz verdik. Hiçbir güç asla bu halkın iradesini, direncini kıramaz” ifadelerini kullandı. Yapılacak seçim üzerinde büyük oyunlar oynandığına dikkat çeken Buldan, “Halkların Demokratik Partisi’nin olmadığı bir parlamento demokrasi ayağının eksik kalacağı bir parlamento olacaktır. Bu yüzden oylarımıza, sandıklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Son olarak bu ülkenin Erdoğan’a ve AKP’ye mahkum edilemeyeceğini belirten Buldan “Recep Tayyip Erdoğan’sız ve AKP’siz bir gün 24 Haziran’dan sonra bizi bekliyor olacaktır. Mutlaka kazanacağız” dedi.