Buldan: AKP’nin son kullanma tarihi 24 Haziran

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan’ın meydanlarda yeni acıların politikasını yaptığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kürdistan turunda olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan, Urfa’nın Suruç ilçesinde halkla buluştu. Aligör beldesinde bir araya gelen HDP ve DBP Urfa il ve ilçe yöneticileri davul zurna eşliğinde Pervin Buldan ve beraberindekileri karşıladı. Aligör beldesinden yüzlerce araçlık konvoyla ilçe merkezine hareket eden HDP’lileri, geçiş güzergahındaki insanlar ve esnaf zafer işareti ve zılgıtlarla selamladı. İlçe merkezinde tur atan konvoy, seçim bürosunda son buldu. Urfa milletvekili adayları tanıtıldıktan sonra Pervin Buldan bir konuşma yaptı.

‘SURUÇ HALKI DİZ ÇÖKMEDİ’

Suruç halkının ağır bedeller ödeyen ve büyük acılar çeken bir halk olduğunu belirten Buldan, “Suruç halkı bu acıları çekerken bu bedelleri öderken hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir halktır. Sizlerin direnişidir bizleri ayakta tutan. Sözlerin bu moralidir bize güç veren iyi ki varsınız” dedi.

‘BU ÜLKE İDAMLARI GÖRDÜ’

Hep birlikte 24 Haziran’da kendi kaderlerini belirleyeceklerini ifade eden Buldan şöyle devam etti: “AKP hükümetinin son kullanma tarihi 24 Haziran. Güle güle diyeceğiz AKP’ye. Bu ülkede bu kadar acılar varken. Yeni yeni bedeller ödetmenin yeni yeni acıların politikasını yapıyorlar. İki gündür bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alanlarda ve meydanlarda idamı savunan bir söylem içerisine girmiş. Bu ülke idamları gördü. Deniz Gezmişlerin, Adnan Menderes’in, Seyit Rıza’nın idamına tanıklık etti. Ancak o tarihler Türkiye açısından bir utanç tablosudur. Şimdi yine aynı zihniyetle aynı anlayışla idamı gündeme getiren AKP Hükümeti’ne karşı bütün Kürtleri, kendisine insanım diyen herkesi karşı çıkmaya çağırıyoruz. Çünkü idam bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunun işlenmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Suruç ilçesindeki mitingden sonra Buldan, Tevgera Jinen Azad’ın (TJA) Urfa’da verdiği Güneşin Sofrası’nda iftar yemeğine katıldı. Urfa’nın Merkez Eyyübiye İlçesi Kurtuluş Parkı’nda verilen Güneşin Sofrası’nda iftar yemeğine yüzlerce kişi katıldı. Ezanın okunmasıyla insanlar oruçlarını açtı. İftardan sonra buradan da Buldan bir konuşma yaptı.

‘16 YILDIR AKP HALKA ZÜLÜM EDİYOR’

Türkiye halklarının karını verdiğini söyleyen Buldan bu kararın AKP’nin gidişi olduğunu belirtti. Türkiye haklarının AKP’nin artık bu ülkeyi yönetmeyeceği kararını aldığını vurgulayan Buldan, “16 yıldır AKP hükümeti bu coğrafyaya bu ülkeye zulümden başka acıdan başka, gözyaşından başka bir şey getirmemiş. Bir kez daha seçimlere giderken ‘bize onay verin. Biz sandıklardan gümbür gümbür çıkalım’ diyorlar. Biz de buradan onlara diyoruz ki siz gidicisiniz HDP çıkacak gümbür gümbür sandıklardan. Sadece HDP için değil Cumhurbaşkanlığı içinde halklar tercihini Selahattin Demirtaş’tan yana oyunu kullanacak” dedi.

Konuşmanın ardından yüzlerce kişi Eyyübiye İlçesi Direkli Mahallesi’nde kadın seçim bürosunun açılışına katılmak için bir yürüyüş düzenledi. Alkış slogan ve zılgıtlar eşliğinde yapılan yürüyüşe çevredekiler de korna çalarak, zafer işareti yaparak ve ıslık çalarak destek verdi. Kadın seçim bürosunun önünde müzik ve davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Kadınların ulusal kıyafetleriyle katıldığı büro açılışı renkli görüntüler oluşturdu. Büyük bir coşkuyla çekilen halayların ardından kadın bürosunun açılışın kadınlar gerçekleştirdi.