Buldan: AKP’nin adaletsiz yönetiminden herkes rahatsız

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin İstanbul ilçesindeki seçim bürosu açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Buldan, “Şimdi biz yeni bir umut olduk. Yeni bir yaşam kurmak için yollara çıktık” dedi.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Bağcılar’da seçim bürosu açılışına katıldı.

“Sizlerin bu coşkuyu, bu iradesi bu kararlılığı, 24 Haziran’da zindandaki yoldaşlarımızın, Demirtaş’ın özgürlük mücadelesine katkı sağlayacak. Bu duruş, onurlu bir duruştur, onurlu bir iradedir. Yıllardır verdiğiniz mücadeleye, direnişinize bu ülkeyi yönetenler her zaman karşı çıktılar. Bizi sindirmeye, eve tıkamaya zindanlara atmaya çalıştılar” diyen Buldan korkmadıklarını, yılmadıklarını, direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini belirtti.

Buldan şöyle konuştu:

“Yıllardır her türlü baskıyı, her türlü şiddeti uyguladılar. Bizi inkar ettiler, yok saydılar. Dilimizi, kimliğimizi kültürümüzü yok saydılar. Kürt halkını, Alevileri, gençleri, kadınları görmezden geldiler. Bizi bir tehdit olarak gördüler. Mücadelemize saygı duymadılar. Ancak Kürtler hiçbir zaman boyun eğmedi, diz çökmedi, biat etmedi. Kürt halkı ölümleri, cezaevlerini gördü. Cezaevinde işkencelere maruz kaldı. Kürt halkının köyleri yakılıp yıktılar. Yakıp yıktıkları kentlerimizde, çocuklarımız yaşamını yitirdi. Analarımız göz yaşı döktü ama bu halk hiç zaman diz çökmedi. Recep Tayyip Erdoğan’a da diz çökmeyecek.

Şimdi biz yeni bir umut olduk. Yeni bir yaşam kurmak için yollara çıktık. Bugün Erdoğan, ‘yeni bir yaşam inşa edeceğiz, bu ülkeyi yeniden yaratacağız’ demiş. 16 yıldır iktidardaydınız, zulümden başka, acıdan başka, bu ülkeye hiçbir şey vermediniz. Bu ülkede dilini, kültürünü kullanmak isteyenlere, siyaset yapmak isteyenleri ya öldürttünüz ya cezaevine koydunuz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı bugün cezaevinde. Artık buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi yönetmenize izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz. Selahattin Demirtaş yönetecek.

Siz, Selahattin Demirtaş’tan da HDP’li milletvekillerinden de belediye başkanlarından da korkuyorsunuz. Siz bizim cesaretimizden siyasetimizden korkuyorsunuz. Onun için rehin alıyorsunuz. Ama buradan söz veriyoruz, Selahattin Demirtaş’a, Sebahat Tuncel’e, Gültan Kışanak’a, Figen Yüksedağ’a bütün yoldaşlarımıza söz veriyoruz. Onları cezaevinden çıkartacağız. Onların özgürlüğünü 24 Haziran akşamı hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Hiç kimsenin gücü Kürt halkının iradesini kırmaya yetmeyecektir. Bu halk ayakta olduğu sürece, bu halk meydanlarda olduğu sürece, kadınlar, analar barışı talep ettiği sürece bu ülkeye barışı, demokrasiyi, insan haklarını, adaleti HDP getirecek.

Bugün tek umut HDP’dir. Bu ülkede barışa dair inancı olanlar, özgürlüğe dair inancı olanlar, adalete inancı olanlar HDP etrafında kenetlendiler. Bu kenetlenme daha da büyüyecek, daha da çoğalacak. Bir gün herkes mutlaka HDP’li olacak.

ELDE EDECEĞİMİZ BAŞARI, BİR KADIN ZAFERİ OLACAK

Bizler 24 Haziran’a büyük bir inançla, büyük bir kararlılıkla, moralle hazırlanıyoruz. Bu coşkumuzun, bu irademizin 24 Haziran’da sonucunu alacağız.

Artık bu ülkede herkes AKP’den, AKP zulmünden, AKP’nin adaletsiz yönetiminden rahatsız. AKP’ye oy veren Kürtlere sesleniyoruz. Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Sur’u, Cizre’yi, Silopi’yi, Gever’i unutmayın. Yakılan yıkılan kentleri unutmayın. Katledilen gençleri, göz yaşı döken analarımızı unutmayın. Bütün bu yaşadıklarımızın hesabını oylarımızla, başarımızla soracağız. Elde edeceğimiz başarının, zaferin bir kadın zaferi olacağına, gençlerin, Kürtlerin, Alevilerin zaferi olacağına herkes inanmalıdır. Hiç kimse şunu unutmasın; kadınlar bu ülkede var olduğu sürece kadınlar eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdiği sürece onların karşısında kimse duramaz.

Biz kadınlar en büyük bedel ödeyenleriz. Her zaman en büyük mağduriyeti yaşayanlarız. Dilimizi, kimliğimizi, emeğimizi sömürenlere karşı alanlarda, sokaklarda olacağız. Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz.

Sevgili gençler kendi yarınlarınız için bu safları daha da büyütme zamandır. Genç yaşadık genç başaracağız şiarıyla sandıklara sahip çıkılmalıdır.

Gençlerin ve kadınların koruduğu sandıklardan, sahip çıktığı sandıklarından kimse oy çalamaz. Şimdi HDP’yi baraj altında bırakmak için ellerinden geleni yapacaklar. Oysa ki, HDP’siz bir parlamento eksiktir. Bu anlayışla herkes HDP’ye, sandıklara, oylarına sahip çıkmalıdır. Hep birlikte başaracağız. Hep birlikte kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Mutlaka barajı aşacağız.

Bugünlerde bir seferberlik ruhuyla herkes her eve girmeli, herkesin yüreğine dokunmalı. Her birimiz birer Selahattin Demirtaş olarak bu çalışmalar katılmalıyız. Çünkü bu seçim bir kader meselesidir. Bu seçim kaderimizin tayin edileceği bir sınavdır. 24 Haziran fırsatını kaçırırsak bu ülkeyi bir kez daha AKP’nin eline, Recep Tayyip Erdoğan’ın eline vermiş oluruz. Aynı haksızlıkları, aynı hukuksuzlukları, inkarı, imhayı tekrar yaşamayacağız, bu fırsatı onlara vermeyeceğiz. Biz adaleti sağlayacağız. Türk’ün de, Kürt’ün de, Alevi’nin de, Sünni’nin de; herkesin özgürlüğünü sağlayacağız. Sizden rica ediyorum, sandıklara oylarınıza sahip çıkın. 24 Haziran’da bizler kazanalım, Kadınlar kazansın, gençler kazansın, Türkiye halkları kazansın.”