Buldan: AKP kaybettiğini gördü, savaş peşinde!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin kaybettiğini görünce savaş kararı aldığını belirtti. Buldan, "AKP yolcu! 24 Haziran'da büyük bir umutla kazanalım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Amed'in Silvan ilçesindeydi. 

Buldan, halk buluşmasındaki konuşmasında, Silvan halkıyla bir arada olmaktan onur duyduğunu söyleyerek, "Bu ülkeyi yönetenler Silvan halkının acısını hiçbir zaman hissetmedi. Bizler bu acılarla yoğrulduk, bu bedellerle büyüdük. Hiç kimsenin önünde diz çökmedik, Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde de diz çökmeyeceğiz. Şimdi bu acılar yetmiyormuş gibi, bu bedeller yetmiyormuş gibi Kürt halkına, Amed halkına yeni acıları yaşatmanın oyununu oynuyorlar" diye konuştu.

'KAYBETTİĞİNİ GÖRÜNCE...'

'AKP'nin kaybettiğini gördüğünü ve şimdi sandıklarını Minbic’e ve Kandil’e götürmeye çalıştığını' söyleyen Buldan, "Seçim çalışmalarının kampanyasını Minbic ve Kandil’den yapmaya çalışıyor. Fırat’ın Doğusu’na savaş açarak, Fırat’ın Batısı’na huzurun gelmeyeceğini bilmeyecek kadar siyasetten yoksunlar" dedi.

Buldan, AKP ve Erdoğan'a seslenerek, "Kürtlerin yakasından elinizi çekin, kimse Kürt halkının kanı üzerinden siyaset yapmasın. Kimse Kürtlerin çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapmasın. Bu ülke artık çocuklarının ölmesini istemiyor. Burada toplanan halk, kardeşlerinin yaşamını yitirmesini istemiyor. Hiçbir anamız gözyaşı dökmek istemiyor. Biz bunları söylerken Ankara’da savaş kararı aldılar" diye belirtti.

'AKP YOLCU!'

"20 günleri kaldı zaten, gidiyorlar. Biz AKP’nin yolcu olduğunu biliyoruz. AKP’nin artık Türkiye’yi yönetemediğini biliyoruz. Bırakın bu ülkeyi bu güzel insanlar yönetsin, bırakın bu ülkeyi Demirtaş yönetsin" diyen Buldan, şöyle devam etti:

"Onlar milletvekillerimizi cezaevine koydular, belediye başkanlarımızın yerine kayyum atadılar. O kayyumlar Kürt halkının değerlerine hakaret ettiler. Bu kentleri, köylerimizi kendi zihniyetleriyle yönetmeye çalıştılar, ancak kurulacak olan ilk sandıkta hem Erdoğan’a hem AKP’ye hem de kayyumlarına büyük bir ders vereceğiz. Hiç kimsenin Kürt halkının değerleriyle oynamasına fırsat vermeyeceğiz. Kimse Kürt halkının varlığını, dilini, kimliğini inkar edemez. İşte bir halk burada, bu meydanda, alanlarda!"

"Kürt sorunu yoktur" diyen Erdoğan'ın inkarcılığına tepki gösteren Buldan, "Biz Kürtler bundan sonra hiçbir oyumuzun başka partilere gitmesine izin vermeyeceğiz. Kürtler birliğini, beraberliğini sağlamıştır" diye ekledi.

'24 HAZİRAN'DA BÜYÜK BİR UMUTLA KAZANALIM'

Buldan, 24 Haziran'a az kaldığını hatırlatarak, şu mesajları verdi:

"İşte burada da varsa eğer bizi görmeyen, anlamayan, tanımayan, gidelim, onları ikna edelim. AKP hükûmetinin 16 yıllık iktidarlığı döneminde uygulamış olduğu zulmü anlatın. Cezaevindeki yoldaşlarımızı anlatın. Toprağın altına düşen yoldaşlarımızı anlatın. Varsa bizi anlamayan, tanımayan çektiğimiz acıları, zulümleri, aktarın ve her bir vatandaşımız 24 Haziran’da sandık başına giderken elini vicdanına koysun. Bu el sürekli vicdanın üzerinde kalsın. 

24 Haziran bizim geleceğimizi belirleyecek bir tarihtir. Geleceğimiz için, çocuklarımız için bu seçimde vereceğimiz karar çok önemlidir. Ya geçmiş döneme bir kez daha evet denilecek ya da el ele, omuz omuza yürüyerek 24 Haziran’ı büyük bir umutla kazanacağız."