Bugünün öne çıkan haberleri

20 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik…

Almanya’nın en büyük 5 enerji şirketinden EWE, Türkiye piyasasından çekilmeyi planlıyor.

Afganistan’ın Kunduz vilayetinin aynı isimdeki başkenti yakınlarındaki bir hava saldırısı sonrasında en az 14 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

 

Efrînli, E.Ş, ailesinden 3 kişinin yaşadıkları zulümden dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde her geçen gün tutuklulara yönelik baskı artıyor. Tutuklularla görüşen Avukat Ahmet Çevik, müvekkillerinin yaşanan hak ihlallerinin her geçen gün arttığını aktardığını belirtti.

 

Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulundan Giresun kenti Doğankent ilçesi kırsalında operasyon yürüten Türk askeri panik yaparak birbirini vurdu.

 

Hakkari’de 8 Temmuz’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Dewran Baysal (Simko Kerboran) için Batman Asri Mezarlığı'nda düzenlenen törene katılan HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında AKP-MHP yargısı tarafından soruşturma başlattıldı.

 

Suruç şehitleri için Amara Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.

 

Şırnak'ta bulunan Cudi Dağı bölgesinde çok sayıda asker ve korucunun katılımıyla başlatılan askeri operasyon alanında dün çıkan orman yangını halen devam ediyor.

 

YPG Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında 16 köyün özgürleştirildiğini açıkladı.

 

AİHM Cizre'deki öz yönetim direnişlerine yönelik saldırılara ilişkin yapılan başvurular için 13 Kasım 2018 tarihinde duruşma yapacağını duyurdu.