Britanya Sendikalar Kongresi Öcalan’a özgürlük çağrısı yapacak

Britanya Sendikalar Kongresi yıllık kongresinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

Britanya Sendikalar Kongresi (TUC) 10-13 Eylül tarihleri arasında yapacağı kongresinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çağrı yapacak.

TUC, üye sendikalar ile İngiltere’nin Manchester kentinde yıllık kongresini yapacak. 9 Eylül Pazar günü çeşitli etkinliklerle konferans başlayacak. 6 milyon örgütlü işçiyi temsil eden binlerce delegenin katılmasının beklendiği kongrede 10 Eylül günü Öcalan’a özgürlük temalı çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Öcalan’a özgürlük kampanyasının öncüleri Unite ve Genel İş Sendikası’nın (GMB) “Ortadoğu’da Öcalan felsefesinin etkileri: Rojava kadın devrimini savunmak” başlıklı bir toplantı organize ediyor.

Toplantıya, Öcalan’a özgürlük kampanyasının eş başkanları Christine Blowers ile Simon Dubbins ile GMB’nin genel sekreteri Tim Roache Jwan Batumir’in konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

TUC konferansında Öcalan’a özgürlük kampanyası için sunulacak önergenin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da oy birliğiyle kabul edilmesi bekleniyor.

TUC Genel Sekreteri Frances O’grady de 10 Eylül günü bir konuşma yapacak. O’grayd’nın konuşmasına Öcalan’a özgürlük kampanyasının damgasını vurması bekleniyor. Kongreye İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi de katılacak.

Britanya Kürt Halk Meclisi ve Kürdistan ulusal Kongresi temsilcisi Ercan Akbal ile Rizgar Wan da yaptıkları açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğü için Britanya’da sendikalar tarafından yürütülen çalışmanın tarihi değerde olduğuna dikkat çekti.

Britanyalı sendikalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için son iki yılda yoğun bir şekilde kampanyalar başlattı ve çok sayıda sendika da dahil oldu.

“Freedom for Ocalan” kampanyasına 1,5 milyon üyesi bulunan İngiltere ve Galler’in en büyük sendikası olan Unite the Union ve 800 bin üyeli Genel İş Sendikası (GMB) tarafından Avam Kamarası’nda 2016’da yapılan bir açıklamayla start almıştı.

Kampanya sendikalar tarafından aktif bir şekilde yürütülüyor.

 

https://anfturkce.com/guncel/ingiltere-de-ocalan-a-ozgurluk-kampanyasi-basliyor-70138