Bir Adım Daha: Sandıkların taşınması çalma operasyonudur

Bir Adım Daha İnisiyatifi, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 19 ildeki 144 bin sandık için aldığı taşıma kararını, YSK Beyoğlu İlçe Müdürlüğü önünde protesto etti.

Bir Adım Daha İnisiyatifi, YSK’nin “güvenlik” adı altında Kürdistan’ın 19 ilindeki 144 bin sandığı taşıma kararını, YSK Beyoğlu İlçe Müdürlüğü önünde protesto etti.

“Sandık taşınamaz”, “ YSK’nın sandık taşıma kararı hukuksuzdur, sandıklar taşınamaz. Oylar HDP ve Demirtaş’a” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde konuşan Bir Adım Daha İnisiyatifi Sözcüsü Emre Öztürk, YSK’nın ilan ettiği 144 bin sandığı taşıma kararının hukuksuz olduğunu vurguladı.

‘BİZİM ÇALDIRACAK BİR OYUMUZ, KAÇIRILACAK BİR SANDIĞIMIZ YOK’

il ve ilçede güvenlik sorunu varsa bu sorunla YSK mı güvenlik güçleri mi ilgilenmeli?” sorusunu yönelten Öztürk, “Biliyoruz ki bu illerde güvenlik sorunu yok. Tek sorun AKP’nin yarattığı güvenlik sorunudur. Ama insanlar vergi elektrik su faturasını ödemeye devam ediyor onlar ödenirken kimse güvenlik sorunu var deyip taşımadı” diye konuştu.

Ülkenin güvenlik sorunun vatandaşların değil yönetenlerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Öztürk, sandık taşıma operasyonun gideceğini anlayan hükümetinin çalma operasyonu olduğunu kaydetti.

Öztürk, “Hükümet sandıkla gideceğini anlamıştır. Tek imkanları YSK yoluyla hile yapmak oldu. Bu yüzden zorlaştırıp seçim güvenliğini ortadan kaldıracak ihlaller yapıyorlar. Çalma operasyonudur bu” dedi.

“Bizim çaldıracak bir oyumuz kaçıracak bir sandığımız yok” diye ekleyen Öztürk, sandık nereye taşınırsa oraya ulaşacaklarını kaydederek, sandık güvenliği için seferberlik çağrısı yaptı.

OY GASPINA KARŞI SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Emre Öztürk’ün ardından söz alan Bir Adım Daha İnisiyatifin diğer sözcüsü Eyüp Özer ise, Türkiye batısındaki yurttaşlar nasıl özgürce oy kullanabiliyorsa, Fırat’ın doğusundaki yurttaşların da aynı şekilde oy kullanma hakkının olduğunu kaydetti. Sandıkları taşıma sorunun tüm partilerin sorunu olduğunu belirten Özer, YSK’nın bu sandık ve oy gaspına karşı herkesi mücadeleye etmeye çağırdı.