Bilgen: Erdoğan Kürtler söz konusuysa mezarlık bekçisi!

HDP Dersim kongresinde konuşan Grup Başkanvekili Ayhan Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek, "El Kaide'ye gelince siyasi çözüm iyi bir şey, Kürtlere gelince bir tek ölüm görebiliyor. Cumhurbaşkanı değil sanki mezarlık bekçisi" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü'nün 3’üncü Olağan Kongresi Dersim Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Dersim Milletvekili Alican Önlü, İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile halk katıldı.

HDP Dersim İl Eş Başkanı Songül Erden, açılış konuşmasında, "Önümüzdeki yerel seçimlerde kayyum atama tehditlerine karşı halkımızın desteği ile 31 Mart akşamı buna güçlü bir cevap vereceğiz” diyerek, rehin tutulan vekil ve belediye eş başkanlarını selamladı. 

'MEZARLIK BEKÇİSİ!'

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen de, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın batısı ve doğusu ile ilgili sözlerine değinerek, şöyle dedi: “Astana’dan bu yana Suriye ve İdlib’de El Kaide kökenli grubun silah bırakması için (kendilerine göre siyasi çözüm için) neredeyse bütün devletler çok açık bir siyaset yürütüyor. Fırat’ın batısı için bunlar yapılırken, iş Fırat’ın doğusu Kürtlere gelince, Cumhurbaşkanı değil sanki mezarlık bekçisi var. Etrafta kazılan hendekler ‘mezar olacakmış.’ El Kaide gelince siyasi çözüm iyi bir şey, Kürtlere gelince bir tek ölüm görebiliyor…” 

'KORKMUYORUZ, BURADAYIZ!'

İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz da siyasi soykırım operasyonlarına dikkat çekerek, “Bugün ekonomik krizden kıvrandığını söylerken, siyasi operasyonlar için uçak tutulup gözaltı süreçleri için insanlar getiriliyor. Siyasi operasyonlardan korkmuyoruz, buradayız. Mücadele etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Dersim Milletvekili Alican Önlü ise kentteki işgalci kayyumun icraatlarına dikkat çekerek, buna yerel seçimlerde halkın güçlü desteği ile büyük cevap vereceklerini söyledi. 

HDP Dersim iş eş başkanlığına Hıdır Çiçek ve Özlem Toprak seçildi.