Beştaş: Ne halk ne de HDP korkmadı, biat etmeyecek!

HDP vekili Meral Beştaş, siyasetçilere ve gazetecilere dönük operasyonlarla iktidarlarını sürdürmeyi ve halka biat ettirmeyi amaçlayan AKP’nin başarılı olamayacağının altını çizdi.

Amed merkezli 8 kente yapılan siyasi soykırım operasyonları değerlendiren HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu operasyonların AKP’nin erken başlayan seçim çalışmalarının bir yansıması olduğunu kaydetti.

Ne olursa olsun HDP’nin seçimlere gireceğini ve bütün kayyumlardan belediyeleri geri alacağını vurgulayan Beştaş, "bu operasyonu yönetenlere ve yapanlara kötü bir haber" vererek, ne halkın ne de HDP'nin biat etmeyeceğini ifade etti. 

"İsimsiz ihbar" sonucu Amed merkezli 8 kentte yapılan siyasi soykırım operasyonlarına yönelik tepkiler giderek büyüyor. Yapılan operasyonların hiçbir hukuki dayanağı olmadığını vurgulayan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu operasyonların "KCK" adı altında 2009 yılında başlatılan operasyonların devamı niteliğini taşındığını kaydetti. O dönemde olduğu gibi bugün de siyasetçilerin, gazetecilerin, kadın meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının hedef haline getirildiğini hatırlatan Beştaş, algı yaratılmak istenen bu operasyonun bir alt yapısı olmadığını anlamak için gözaltında sorulan sorulara bakmanın yeterli olduğuna işaret etti.

‘SEÇİM GÖSTERMELİK’

Beştaş, "Şu anda gözaltındakilere, "Yasadışı bir örgütle ilişkiniz var mı?", "Kod adınız var mı?", "Evinize herhangi bir örgüt üyesi geldi mi?" gibi sorular yöneltiliyor. Bu sorular herkese, her zaman sorulabilir. Kendilerince bir ihbar aldıklarını öne sürüyorlar ancak ortada tartışılacak bir delil yok ve olamaz da zaten. Bu tamamen AKP’nin erken başlayan seçim çalışmasının bir yansımasıdır" diye konuştu.

Operasyonun Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kayyum açıklamasının hemen ardından yapılmasının tesadüf olmadığının da altını çizen Beştaş, "Birkaç ay önce HDP’ye oy verenleri dahi "terörist" ilan eden bir Cumhurbaşkanı'ndan söz ediyoruz. Bu bile seçimlerin ne kadar göstermelik olduğunun bir kanıttı" diye konuştu. Beştaş, ne olursa olsun HDP’nin seçimlere gireceğini ve üst bir sayı ile bütün kayyumlardan belediyeleri geri alacağını vurguladı.

'YARGI MENSUPLARI BEŞTEPE MEMURLARI HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Milletvekili olmanın yanı sıra hukukçu da olan Beştaş, bir kişinin yaptığı bir ihbar sonucunda yüzlerce kişinin gözaltına alınmasının hakim olan hukuksuzluğun açık resmi olduğunu kaydetti. Yargı mensuplarının Beştepe memurları haline getirilmeye çalışıldığını belirten Beştaş, siyasetin bir enstrümanı haline gelen hakim ve savcıların özgürce karar veremediğini; bu koşullarda da bir kuvvetler ayrılığından söz etmenin mümkün olmadığını dile getirdi.

AKP’nin geçmişte Gülen Cemaati koordinasyonuyla gerçekleştirdiği operasyonları bugün tek başına yaptığına dikkat çeken Beştaş, bu yaşananların Kürtlere ve demokrasi güçlere yönelik yaklaşımın hiç değişmediğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

'KORKU DEĞİL ÖFKE BÜYÜYOR!'

Bu operasyonlarla AKP’nin kendi iktidarlarını sürdürüp halkı biat ettirmeyi amaçladığını kaydeden Beştaş, bu yöntemlerin dün olduğu gibi bugün de başarıya ulaşmayacağının altını çizdi. 1 Kasım ve 24 Haziran seçimlerinde de benzer süreçlerin yaşandığını hatırlatan Beştaş, şunları kaydetti:

"Bunu bir rutine dönüştürmeye çalışıyorlar ama biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz ve kabul etmeyeceğiz. Arkadaşlarımızın yeri boş kalmayacak.

Şunu unutmasınlar ki, bu gözaltılarla, baskılarla ve anti-demokratik uygulamalarla HDP’yi hedefe koymak ne partililerimizi ne de halkımızı korkutuyor, sadece öfkesini, tepkisini büyütüyor. Bu baskıcı yaklaşımlar siyasete, barışa, demokrasiye olan inancı kesinlikle arttırıyor ve bu konuda mücadele etmenin önemini kavrayan bir neticeye ulaşılıyor. Bu operasyonu yönetenlere ve yapanlara kötü bir haberim var, hiç kimse korkmadı ve sinmedi. Ortada ne biat edecek bir halk, ne de bir parti var."