Barzani daha önce 'müflis' dediği Ebadi ile görüşmede

Güney Kürdistan Başbakanı Nêçirvan Barzani, İran'a gitmek üzere gittiği Bağdat'ta, Irak Başbakanı Haydar Ebadi ile görüşüyor.

Güney Kürdistan Başbakanı Nêçirvan Barzani, İran'a gitmek için gittiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar Ebadi ile görüşüyor. Barzani ile Güney Kürdistan Başbakan Yardımcısı Qûbad Talabani, Bağdat'a gitti.

Barzani, Talabani ve KDP Başkanlık Divani üyesi Fûad Hisên Bağdat'ta Ebadî ile görüşüyor. Görüşmenin detaylarına ilişkin bilgiler netleştirilmezken, söz konusu ziyaret, referandumdan sonra yapılan ilk görüşme oluyor.

Güney Kürdistan'da 25 Eylül 2017 tarihinde yapılan referandum öncesi Barzani, Ebadî hükümeti için "Bağdat'ta müflis bir hükümet" var demişti. Ebadî de 16 Ekim 2017 tarihinde Kerkük ve tartışmalı bölgeleri ele geçirdikten sonra Kürdistan Bölge Hükümeti için "müflis" demişti.

Barzani ile Talabani'nin yarın da İran'a giderek bir dizi temasta bulunacağı açıklandı. İran'ın Hewlêr Konsolosluğu'ndan yapılan açıklamada ziyaretin yarın gerçekleşeceği belirtildi.