Baro başkanları avukatları adliyeye çağırdı

Baro başkanları, Savunma Mitingi’nin yasaklanmasına tepki göstererek, "Suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Başkanlar, avukatları Ankara Adliyesi'ne çağırdı.

AKP’nin çoklu baro teklifiyle avukatlığa darbe yapmak istemesine karşı baro başkanlarının Meclis Çankaya Kapısı önündeki protestoları sürüyor. Baro başkanları, Anıtpark’ta yapacakları “Savunma Mitingi”nin Ankara Valiliği tarafından salgın bahanesiyle yasaklanmasına karşı suç duyurusunda bulunacak.

İMZA VERMEK İSTEYEN AVUKATLARA ÇAĞRI

Baro başkanları tarafından yapılan açıklamada, mitingin engellendiği, Anıtpark’ın tamamen kapatıldığı ve bu nedenle planlanan “Savunma Mitinginin” gerçekleştirilme imkânının kalmadığı belirtildi. Baro başkanları, "Gerek bu açıkça Anayasa'ya aykırı karara, gerekse 22.06.2020 tarihinde Baro Başkanları'nın Ankara girişindeki hukuka aykırı engelleme ve insanlık dışı muamele nedeniyle çok sayıda Baro Başkanlarımızla birlikte bugün suç duyurusunda bulunacağız. Bu hukuksuzluk mesleğimize ve tüm meslektaşlarımıza yönelmiştir. Suç duyurusuna imza vermek isteyen meslektaşlarımızı saat 15:00'te Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi'ne bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
Suç duyurusu sonrası baro başkanları adliye önünde açıklama yapacak.