Barış Akademisyenlerinin yargılanması devam ediyor

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenlerin yargılanmasına devam ediliyor. Akademisyenler, bildirilerinin suç teşkil etmediğini söyledi.

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında davalar açılan Barış Akademisyenlerinin yargılanması devam ediyor. Galatasaray, Kemerburgaz, Nişantaşı ve Kadir Has üniversitelerinden 4 akademisyenin duruşması, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Bilgi ve Pensilvanya üniversitelerinden 3 akademisyenin duruşması ise İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

'BİLDİRİMİZ YARGILANAMAZ'

Duruşmalar öncesi aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun da bulunduğu akademisyenler, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Barış hakkımızdır, barış talebi suç değildir, yargılanamaz” yazılı pankart açıldı. 

Açıklamayı Barış Akademisyenleri adına Yonca Demir yaptı. Demir, devleti eleştirinin cezaya tabi olan bir suç değil, tam tersi bir hak olduğunu belirtti.

Demir, Türkiye'de barışın sadece “imar barışı” ve “çalışma barışı” olarak yaşandığı sürece, sokaklara, kentlere, iş yerlerine, üniversitelere, evlere barışla yaşanacak bir yaşamı kurmak için işlerini Çağlayan'da da yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından akademisyenler, duruşmaları takip etmek için adliye kapısından içeri girdi.