Baluken: Bedeli ne olursa olsun!

Tutuklu HDP Milletvekili İdris Baluken, "Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar özgürlük ve demokrasi mücadelemizin değerlerine bağlı kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Sincan F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan ve dün 16 yıl 11 ay hapis cezası alan HDP Amed Milletvekili İdris Baluken, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

Baluken'in mesajı şöyle:

"Çok değerli arkadaşlar ve ülkenin değerli kamuoyu;

Demokratik siyaset çalışmalarımızın hedef alındığı yargılama süreçlerinin hukuki değil, siyasi olduğu tüm ülke ve uluslararası kamuoyu tarafından bilinmektedir. 4 Ocak 2018 tarihinde hakkımda verilen siyasi karar, hukuk gözetmeyen ve adil olma çabası içermeyen bir karar olarak siyasi soykırım operasyonlarının devam ettiğini göstermektedir.

Bu karar demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizi boğmayı amaçlamaktadır. Bütün halkımız bilmelidir ki, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar özgürlük ve demokrasi mücadelemizin değerlerine bağlı kalmaya devam edeceğiz.

Bu anlamda sahip olduğumuz kararlı irade bütün bu siyasi soykırım sürecini boşa çıkarmayı başaracaktır. 

Demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizin mutlaka başarıya ulaşacağına dair inancımla, her bir arkadaşımızı ve Türkiye halklarını selamlıyorum."