Azadî Gazetesi Temmuz sayısı: AKP faşizmini yeneceðiz

Azadî Gazetesi Temmuz sayısı: AKP faşizmini yeneceðiz

Sosyalist yurtsever çizgide yayın yapan Azadî Gazetesi, Temmuz sayısında “AKP Faşizmini Yeneceðiz” manşeti ile okurlarının karşısına çıktı.

Temmuz sayısında geçtiðimiz haftalarda Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı (ETHA) nezdinde sosyalist özgür basına dönük saldırılar gazetenin ‘Dengê Welat’ köşesinde yer buldu. ‘Emeðin Sesi’nde Amed Eðitim Sen Şube Başkanı Kasım Birtek; kendisinin de dahil edildiði KESK’e dönük gözaltı ve tutuklama saldırısını ve KESK’in neden hedef haline getirildiðini deðerlendirdi. ‘Jin û Jîn’ sayfasında ise son dönemlere damgasını vuran, AKP’nin kadını hedeflediði ‘yasal’ şiddeti olan ‘kürtaj yasası’ işleniyor.

Gazetede aðırlıklı olarak dönemin politik analizinin yer aldıðı ‘Bakışın Yönü’ köşesinde; AKP’nin başta Kürt halkı olmak üzere ezilenlere dönük saldırgan politikaları masaya yatırılırken, Leyla Zana’nın çokça tartışılan sözleri de deðerlendiriliyor ve AKP’nin gerçekte Kürt sorununu çözmenin neresinde olduðu yorumlanıyor.

Ciwanên Azad/Özgür Gençlik sayfası SGDF’nin 31 Temmuz-5 Aðustos tarihleri arasında Ýzmir/Dikili’de gerçekleştireceði yaz kampına çaðrı içerikli hazırlanmış. Gençliði, kapitalist yoz kültüre karşı, birlikte üretimin ve paylaşımın büyütüldüðü kamp ortamına davet ediyor.

‘Belge’ adlı sayfada 25 Temmuz 1996’da Ölüm Oruçlarında şehit düşen MLKP MK üyesi Hüseyin Demircioðlu’nun Ölüm Orucu Adaylık Başvurusu tarihi bir deðer taşıdıðı için yayınlanmış. Yine ‘Name/Mektup’ sayfasında ’96 Ölüm Orucu Gazisi Nihat Göktaş’ın devletin hapishanelere dönük katliamlarına ve devrimci tutsakların direnişlerine dair tanıklıklarına yer verilmiş.

‘Dengê Ronahîyê’ adlı sayfa ise 16 Temmuz 2009’da yitirdiðimiz sosyalist yazar Kutsiye Bozoklar’ın Kürtçe’ye çevrilmiş ‘Têkoşîn’ başlıklı yazısı yer alıyor. Gazeteye Silifke M Tipi Hapishanesi’inden çizimlerini yollayan Barış Ýnan’ın bu sayıdaki çalışmasının konusu Urfa Hapishanesi’nde gerçekleşen katliam. 13 tutuklunun diri diri yanması karşısında devletin tutumu, çizgilerin diliyle çarpıcı bir şekilde anlatılmış. Gazetenin arka kapaðında ise Temmuz 1982 ve yine Temmuz 1996 Ölüm Orucu’nda hayatını kaybeden militanlar selamlanıyor.