Atay: Bizle değişecek, biz değiştireceğiz

HDP’nin 24 Haziran seçimleri için çalışmaları sürüyor. Birçok yerde yaptığı ziyaretlerde Gezi ruhu ile seçimlere gidilmesi gerektiğini belirten HDP Hatay milletvekili adayı Barış Atay, “Bizle değişecek, biz değiştireceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim çalışmaları birçok kentte devam etti. HDP Adana İl Örgütü, il binası önünde Gezi direnişinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Adana milletvekili adaylarının da katıldığı eylemde, açıklama yapan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başladı. Tural, Gezi’nin adalet ve özgürlük arayışı olduğunu dile getirdi. Halkların yaşamına saygı göstermek gerektiğini belirten Tural “Gezi bizlere bunu öğretti. Gezi ruhu ile 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi barajı aştıracak ve Saray rejimine onun doğayı, yaşam tarzını, tercihleri, siyasal düşünceleri sınırlandıran, özgürlükleri kısıtlayan ve adaleti hizalayan politikalarına son vereceğiz” diye konuştu.

HDP Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları da, Gezi direnişinin ağaç meselesi olarak görmenin yanlış olduğunu söyleyerek, “AKP’nin politikalarına karşı biriken öfke Gezi ile ortaya çıktı. Bizler bu mücadeleyi bugün büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

Adaylar, Adana’daki yerel gazeteler 5 Ocak ve Yeni Adana’yı da ziyaret etti. Seyhan ilçesinde Ova mahallesinde kadınlarla bir araya gelen aday Sever Uzun neden kadınların HDP’ye oy vermesi gerektiğini anlattı.

MERSİN

Mersin'de de, HDP milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde halk toplantıları ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde partilerinin önemine dikkat çeken adaylar, yeni bir Türkiye için HDP'nin desteklenmesini istedi. Adaylar, esnaf ve sivil toplum örgütlerine yaptıkları ziyaretlerde, emekçilere dayatılan ucuz iş gücünden, iş cinayetlerine, ekonomik kriz ile alım gücünde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Adaylar, sorun ve sıkıntılarının çözüm adresinin HDP olduğuna işaret etti.

ANTALYA

Antalya’da da HDP milletvekili adayları Kemal Bülbül, Deniz Yıldırım, Erdal Gilgir ve Meral Geylani, Elmalı ilçesi Tekke mahallesi Abdal Musa Türbesi ile esnafları ziyaret etti. Adaylar, Abdal Musa Türbesi ziyareti sırasında dua edip yurttaşlara lokma dağıtıldı.

HATAY

Hatay'da ise, HDP milletvekili adayları Barış Atay, Ekrem Nalbant, Hülya Kavuk ve Mithat Miroğlu, Gezi direnişinin yıldönümü nedeniyle DAİŞ'le savaşırken yaşamını yitiren Halil Aksakal ve Suruç katliamında yaşamını yitiren Okan Pirinç'in Harbiye mahallesinde bulunan mezarlarını ziyaret etti. Adaylar, Aksakal ve Pirinç’in mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. Adaylar daha sonra Samandağ ilçe merkezinde esnafları ziyaret etti. Esnaflar ve yurttaşlar adaylar yoğun ilgi gösterip HDP'yi destekleyeceklerini vurguladı.

Ziyaretin ardından ilçe merkezinde büro açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan HDP milletvekili adayı Barış Atay, “24 Haziran'da AKP faşizmine tamam diyecek miyiz? Tarım politikalarına, bizlere verilmeyen turizm belgelerinin hesabını soracak mıyız? Bugün 31 Mayıs bugün, Gezi’nin yıldönümü, Nurhak'ta yitirdiklerimizin yıldönümü, bunların hesaplarını soracak mıyız? Bizle değişecek, biz değiştireceğiz” dedi.

AMED

HDP Amed Milletvekili adayı Ferda Fahrioğlu, Sur ilçesindeki Sukâ Şewiti esnafını ziyaret ederek seçimlerde destek istedi. HDP yöneticilerinin de eşlik ettiği Fahrioğlu, cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş için de oy vermelerini istedi. Seçmenin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fahrioğlu, "Ülkemiz bir baskın seçime gitmiştir. Bizler, HDP olarak her zaman seçim için hazırlıklıyız. Bugün de aday arkadaşlarımla birlikte esnafımızı dolaşıyoruz, onların sıkıntılarını dinliyoruz. Ama bu ülkenin 25 Haziran sabahı daha güzel günlere kavuşacağına inanıcımız tamdır. Birlikte başaracağız" dedi.

Buradan ev ziyaretlerine geçen Fahrioğlu, Hz. Süleyman türbesine de giderek, yurttaşların sorunlarını dinledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin yarın Ergani ilçesinde katılacağı halk buluşması için HDP’liler ilçe merkezinde üç kola ayrılarak halkı buluşmanın gerçekleşeceği alana davet etti. HDP Amed milletvekili adayları İmam Taşçıer, Dersim Dağ, Abdurahim Durmuş ve HDP yöneticileriyle birlikte ilçenin tüm caddelerinde esnafı ziyaret etti. HDP’lilerin seçim çalışmasında özellikle genç kadınlar, Dersim Dağ’a yoğun ilgi gösterdi. Çalışmalar iftardan sonra ev ziyaretleriyle devam edecek.