Ardahan'da 7 Haziran da aşılıyor

Ardahan, 24 Haziran seçimlerinde yönünü tamamen HDP’ye çevirdi. Ardahan halkı, 7 Haziran ruhunu aşan bir coşkuyla Ardahan’da 2’de 2 yapacağını söyledi.

HDP, 7 Haziran sonrası devletin siyasi soykırım operasyonlarıyla terörize edilen Ardahan'da 24 Haziran seçimlerine büyük bir iddiayla gidiyor. Hedef, 2 milletvekilliğini de almak. Ardahan halkı da AKP'ye büyük bir demokrasi tokadı vurulacağını söylüyor.

HDP, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ardahan’da birinci parti olarak 2’nci milletvekilini kıl payı kaçırdı. HDP'nin gösterdiği bu başarının ardından kentte neredeyse tüm il, ilçe yöneticileri ve partililer gözaltına alınıp tutuklandı. Tutuklamalar bir süre sonra üniversite öğrencileriyle devam etti. Partinin yaptığı her kongrenin ardından yöneticileri tutuklandı. Tutuklu sayısı 300'ü aştı. Hala içeride çok sayıda eski il başkanları ve yöneticileri bulunmakta. Tüm baskılara rağmen parti binasını tek bir gün bile kapatmayan Ardahanlılar, 24 Haziran seçimlerinde üç yıldır yaşadıkları baskılara cevap vereceklerini dile getirdi. Kentte parti çalışması yürütecek genç bırakılmayınca, yaşları 50'inin üzerinde onlarca yurttaş, köy köy geziyor. Gençlerin bıraktığı yerden çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Ardahanlılar, 7 Haziran’daki başarılarını tekrarlayacaklarından emin konuşuyor.

7 HAZİRAN DA AŞACAK

ANF’ye konuşan İbrahim Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden bu yana AKP'nin Ardahan'da da sindirme ve korkutma politikası yürüttüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: "AKP’nin bu korku imparatorluğuna Ardahan halkı artık dur diyecek. Ardahan halkı artık onlardan korkmuyor. Halk ile partimizi birbirinden ayırmaya çalıştılar. Hiçbir güç partimizle bizi ayıramaz. 24 Haziran seçimlerinde ne AKP’nin korku imparatorluğu ne de ekonomik baskı biz Ardahan halkını yıldıracaktır. 7 Haziran ruhunu aşan bir ruhlu 24 Haziran seçimlerini karşılayacağız.”

HDP YÜZDE 90 OY ALACAK

HDP'nin 7 Haziran’dan yüksek bir oy alacağını dile getiren Mükail Yılmaz, daha önce Ardahan’da AKP’ye oy verenlerin, 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy vereceklerini savundu. Yılmaz, “Ardahan’da HDP’nin durumu yüzde 90’lardadır. Çünkü Ardahan halkı, AKP’nin yaptığı zülüm politikalarını gördü. Bunun sonucunda HDP ile bugün bütünleşmiş durumda. Ardahan’da sadece Kürt halkı değil, diğer halklar da artık HDP’ye oy verecektir. AKP, 24 Haziran’dan sonra Ardahan’da tutunamayacaktır” dedi.

HDP 2’DE 2 YAPACAK

Güner Yılmaz ise Ardahan’da HDP’nin 2’de 2 yapacağını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: “Halk olarak 24 Haziran seçimlerinde geleceğimiz için oy kullanacağız. Halkımız nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Geleceğimiz için oylarımız HDP’yedir. HDP, tüm halkları temsil ediyor. Bu bilinçle 24 Haziran’da sandıklara gideceğiz.”

AKP TABELA PARTİSİ OLACAK

Ardahan’da HDP’nin 2 milletvekili çıkaracağını ifade eden Esfender Özer, Ardahan’da HDP’nin durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Özer, duygularını şöyle dile getirdi: “24 Haziran seçimlerine Ardahan halkı büyük bir coşkuyla seçimlere gidiyor. AKP, Ardahan’da büyük bir demokrasi dersi alacaktır. AKP, Ardahan’da istediğini alamayacaktır. AKP, burada tabela partisi olacak. Tüm bölgede olduğu gibi Ardahan’da da büyük bir tokat yiyecektir."