AP raportörü Kati Piri, Demirtaş ailesini ziyaret etti

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı ziyaret etti.

2018 Türkiye raporunun hazırlanması kapsamında Türkiye’de temaslarda bulunan AP’nin Türkiye raportörü Kati Piri, Demirtaş ailesini de ziyaret etti.

Bir heyet eşliğinde siyasi çevrelerle ziyareti gündemine alan Piri, Başak Demirtaş ve Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman tarafından karşılandı.

Piri ve Başak Demirtaş’ın, tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde çizdiği at resminin basılı olduğu tişörtleri giymesi dikkat çekti.

Kati Piri, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin bir paylaşımda da bulundu. AP raportörü, “Başak Demirtaş’ın evinde sıcak ve samimi bir karşılama. Aile ve avukatların bir arada bulunduğu çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Avrupa Parlamentosu, AİHM’in Demirtaş’ın serbest bırakılması için acil olarak karar vermesi yönünde girişimlerde bulunacağız” dedi.

Başak Demirtaş da Piri ile aynı fotoğrafı paylaşarak şu mesajı yazdı: “AB raportörü Sayın Kati Piri’nin ziyaretinden memnuniyet duydum. Türkiye'nin AB sürecinde rotasını demokratikleşmeye çevirmesini, özgürlüklerin ve insan haklarının gelişmesini diliyorum. Haksız yere cezaevinde tutulan siyasetçi, gazeteci, akademisyen ve öğrencilerin tez zamanda özgürlüklerine kavuşmalarını da umuyorum. Sırf AB için değil, kendimiz için demokrasiye ihtiyacımız var. Sayın Kati Piri’ye tekrar teşekkür ediyorum.”

Piri’nin, Edirne Cezaevi’nde Selahattin Demirtaş’ı da ziyaret etmek için de başvuruda bulunduğu ancak yanıt alamadığı bildirildi.

Piri’nin Demirtaş ailesine ziyareti ardından, Mardin’e geçerek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüşmesi bekleniyor.