AP’de Rojhilat ve İran üzerine konferans

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) İran ve Rojhilat üzerine bir konferans düzenlenecek.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda 11 Ocak’ta İran’daki halkların sorunlarının tartışılacağı 'İran ve Ortadoğu'daki Krize Demokratik Çözüm Vizyonu' başlıklı bir konferans düzenleniyor. Amerika, Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yaşayan uzman, akademisyen, aydın ve siyasi şahsiyetlerin katılacağı konferansta, Ortadoğu’da demokrasi, İran’daki krizin nedeni ve çözümü ile Kürtler olmak üzere İran’daki halkların yaşadığı sorunların çözümü üzerine tartışmalar yürütülecek. Konferans Kürtler, Azeriler, Beluciler ve Farsların da içinde olduğu Demokrasi Platformu tarafından organize ediliyor.

İran’da başta Kürtler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin rejime karşı başlattığı başkaldırının olduğu bir döneme denk gelmesi konferansın önemini artırıyor.

PJAK EŞ BAŞKANI DA KATILACAK

Konferans 2 bölümden oluşuyor. 1'inci bölümde İran’da yaşayan halk temsilcileri kendi bakış açısını tarihsel ve güncel olarak sunacak. 2’nci bölümde ise yaşanan sorunlar ve krizden çıkış için çözüm perspektifleri tartışılarak, yollar aranacak.

Konferansa Kürtler adına ise Partiya Jiyana Azad a Kurdistan (PJAK) Eş Başkanı Siyamend Muini'nin katılması bekleniyor.

PLATFORM: YOĞUN İLGİ VAR

Konferansa ilişkin yazılı açıklama yapan platform, İran’da yaşanan halk ayaklanmasından dolayı konferansa ilginin oldukça yoğun olduğunu belirterek, "Başta medya mensubu olmak üzere birçok düşünce kuruluşu ve çok sayıda kesim konferansa katılmak için başvurdu. Bu da böylesi bir konferansa ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Zaten konferansımızın başlayan halk hareketi sürecinde yapılması da önemini gösteriyor. Biz de İran’daki halklar olarak, sorunlarımızı etraflıca tartışacağız ve krizden çözüm perspektiflerini bulacağız” dedi.