Antep’te miting havasında seçim bürosu açılışı

HDP’li vekil adaylarının 24 Haziran seçimleri için çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. HDP Antep il örgütü kentte 3 seçim bürosu açtı. Açılışlar miting havasında gerçekleşti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep İl Örgütü seçim çalışmalarına son hızıyla sürdürüyor. HDP’liler seçim kampanyası kapsamında Araban ilçe merkezinde, Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi ve Yeşilkent mahallelerinde seçim bürosu açtı.

Açılışlara kent Milletvekili Mahmut Toğrul, PM Üyesi Ömer Faruk Koç, HDP milletvekili adaylarının yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Kadınların ve gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışlarda HDP’liler, zılgıtlar ve “Biji Serok Apo” sloganları atarak halaylar çekti.

Milletvekili adaylarına yoğun ilgi gösteren seçmenler, adaylarla fotoğraf çektirmek için yarıştı. Büro açılışları HDP’lilerin yoğun katılımıyla mitinge dönüştü. Yoğun ilgi trafiği de kilitledi.

Açılışta konuşan İl Eşbaşkanvekili Sultan Bayındır, 24 Haziran’ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kırma günü olduğunu belirtti. 24 Haziran’da HDP’nin büyük bir başarıyla barajı yıkacağını ifade eden Bayındır, “Eşbaşkanlarımızı, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi ve üyelerimizi korktuğu için hapse tıkan siyasi iktidara halkımız sandıkta en güzel cevabı verecektir. İktidar, 16 yıldır kendi yandaşlarını milyoner ederken halkı da yoksullaştırdıkça yoksullaştırdı. Bugün Antep’in yarısından fazlası açlık sınırının altında. Bunlar kendilerini Müslüman olarak tanımlıyorlar; ama Müslümanlıkla alakaları dahi yok. Müslüman, komşusu açken kendisi tok uyumaz; ama Saray’daki halkın aç olmasına rağmen paşa sofrasından kalkıp uyuyor” diye konuştu.

İktidarın bir yandan savaşa yatırım yaparken diğer yandan da barışı getireceğini söylemesinin gerçekçi olmadığını aktaran aday Musa Aydın, iktidarın Kürt halkına bir yandan kardeş deyip diğer yandan öldürdüğünü belirterek, “Bu nasıl kardeşliktir? Kardeş diyorsun Efrîn’i işgal ediyorsun. Kardeş diyorsun hapishanelere tıkıyorsun. Bunlar kendilerine boşuna ‘Fatih’in torunuyuz’ demiyor. Fatih’te saltanatının devamı için kardeşini öldürmüştü. Bunlar da saltanatlarının devamı için kardeş öldürür. Halkımız bunların gerçek yüzünü gördü artık, kandıramazlar” dedi.