Antep’te HDP standına provokasyon

Antep'te HDP Gençlik Meclisi'nin seçim çalışmaları kapsamında Demokrasi Meydanı’na kurduğu stant, AKP ve MHP'li gençler tarafından provoke edilince kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde seçim bürosunda düzenlediği halk buluşması MHP’lilerce provoke edilen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bugün de şehrin en merkezi noktası olan Demokrasi Meydanı’nda kurduğu standa MHP’liler ve AKP’liler saldırmak istedi.

HDP Gençlik Meclisinin stant kurduğunu gören AKP’li gençler, stantlarını HDP standının yakınına taşıyarak ortalığın gerilmesine sebep oldu. HDP’li gençler olağan bir şekilde çalışmalarını sürdürürken başta bir grup MHP’li genç, bayraklar ve ırkçı sloganlarla HDP’lilere saldırmak istedi. HDP’li gençler provokasyona gelmeyip saldırılara halay ile cevap verdi.

Yaş aralığı 13-15 arasında değişen MHP’li ve AKP’li grup, birleşerek toplu bir şekilde HDP’lilere küfür ve hakaret etmeye başladı. HDP’liler ırkçı sloganlara ve hakaretlere karşı, stantlarının başından ayrılmadı. AKP ve MHP seçim arabalarıyla meydana gençleri yığmaya başlayınca, HDP’li yöneticiler ve gençler olayların daha da büyümemesi için standı kaldırdı.