Anne Acun: Lokma boğazımızda kalıyor; tecrit kalkmalı!

Açlık grevindeki tutsaklardan Süleyman Acun, "Eylemimiz dışarıyla bütünleştiğinde kazanım sağlar" dedi. Anne Mahbube Acun, “Yediğimiz her lokma boğazımızda kalıyor. Tecrit kaldırılmalı, açlık grevleri de son bulmalı” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 1 Mart'tan beri, açlık grevinde olan tutsaklardan biri de İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 22 yaşındaki Süleyman Acun. '90’lı yıllarda devletin baskısından ötürü Mardin’in Dargeçit ilçesinden Adana’ya göç etmek zorunda kalan ailenin 7 çocuğundan biri, Acun. Oğlunun her zaman düşünceli biri olduğunu, bunun çocuklukta da gençlikte de aynı olduğunu ifade eden Anne Mahbube Acun, oğlunun 15-16 yaşlarından itibaren gençlik çalışmalarına dâhil olduğunu söyledi.

'HAKLI BİR TALEP İÇİN DİRENİYORUZ'

Kardeşleri ile de sürekli siyasi tartışmalar ve paylaşımlar içinde olan oğlunun hayallerinden birinin de bir gün temelli memleketlerine geri dönmek olduğunu söyleyen Anne Acun, “İmkân buldukça giderdik memlekete. Oğlum da çok bağlıydı toprağına. Mardin’e ayrı bir hayranlık duyardı. Kürt tarihini okur, sonra da memleketin sokaklarında gezerken, okuduklarını hissetmeye çalıştığını söylerdi her zaman” diye konuştu.

Süleyman Acun, 3 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinden ailesiyle yaptığı görüşmede, "Bizler haklı bir talep için direniyoruz. Taleplerimiz gerine getirilene kadar mücadele edeceğiz. Siz de dışarıda ses çıkarın. Bizim eylemimiz ancak dışarıdan sizin de desteğiniz ile bütünleştiğinde gerçek bir kazanım sağlar” dedi.

‘AYAKTA ZOR DURUYORLAR AMA MORALLERİ YÜKSEK'

Anne Mahbube Acun, açlık grevindeki oğlu ve diğer tutsakların aşırı kilo kaybettiğini ve ayakta dahi zor durabildiğini ifade ederek, “Yine de tutukluların moralleri yüksek. Onlar ile bizler de açlık grevinde gibi bir şeyiz. Yediğimiz her lokma boğazımızda kalıyor. Bu tecrit kaldırılmalı, açlık grevleri de son bulmalı” şeklinde konuştu.