Ankara Katliamı duruşması sıkıyönetimle başladı

Ankara Katliamı Davası'nın 51'inci duruşması başladı. Duruşmada sıkıyönetim uygulamaları dikkat çekiyor.

 Ankara Katliamı Davası'nın 51’inci duruşması Sincan Cezaevi Yerleşkesi Mahkeme Salonunda başladı. Duruşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Gülistan Koçyiğit, Tülay Hatimoğulları, Ayşe Acar Başaran, Oya Ersoy, CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya, Kani Beko, Sezgin Tanrıkulu, Özgür Özel, Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, TTB, KESK, DİSK, TMMOB başkan ve yönetim kurulu üyeleri, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.  

DURUŞMADA ABLUKA

Sincan Yerleşkesine girmeden önce, araçlar durdurularak tek tek arandı. Cezaevi kapısında aileler uzun süre bekletildikten sonra, 10’lu gruplar halinde ve ince aramalardan geçirildikten sonra içeri alındı. Duruşma salonuna çakmak, kalem ve telefon sokulmadı. Mahkeme heyeti, duruşmanın izlenmesi için sarı basın kartı sınırlandırması getirdi ve sarı basın kartı olmayan gazeteciler içeri alınmadı. Bu arada arama karmaşasından dolayı yüzlerce mağdur salona giremedi. Ailelerin dışarıda kalması mahkeme heyeti ile avukatlar arasında tartışmaya neden oldu. 

Salonda avukatlar, milletvekilleri, aileler, basın mensupları ayrı ayrı yerlere oturtuldu. Salonu ise jandarma ve polis ablukaya aldı.

KATLEDİLENİN KIZI SALONA ALINMADI

Katliamda yaşamını yitiren Cemal Avşar’ın kızı Ayşegül Avşar 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadı. 

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 51’inci duruşmada karar açıklanması bekleniyor.