Meclis Başkanı Cemil Çiçek, BDP'nin Uzlaşma Komisyonu'na, 20 Temmuz'u takip eden toplantıya kadar izinli sayılma yönünde dilekçe verdiðini hatırlatarak, "CHP'nin de önümüzdeki hafta kurultayı var. Onu da hesaba katarak şöyle bir karar aldık. 4 siyasi partimiz temel hak ve özgürlüklerle ilgili görüşülmemiş tüm maddeler hususunda görüşlerini 25 Temmuz akşamına kadar Meclis Başkanlıðı'na vermiş olacak. 1 Aðustos saat 11.00'da toplanacaðız" dedi.
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bu sabah BDP'siz yaptıðı toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, BDP adına dün Uzlaşma Komisyonu Başkanlıðı'na bir dilekçe verildiðini ve kendi partilerinin 20 Temmuz'u takip eden toplantıya kadar izinli sayılmaları noktasında bir dilekçelerinin olduðunu belirterek, "Çalışmalarımıza yaz boyunca da devam ediyoruz. Bizim çalışmalarımız 3 şekilde oluyor. 12 kişilik komisyonun yaptıðı toplantılar, Yazım Komisyonu olarak her partiden bir arkadaşımızın danışmanlarla beraber yaptıðı toplantılar ve her siyasi partinin gerek Yazım Komisyonu'nda, gerekse Uzlaşma Komisyonu'nda müzakerelere hazırlık anlamında kendi içinde yaptıðı toplantılar var. CHP'nin de önümüzdeki hafta kurultayı var. Onu da hesaba katarak şöyle bir karar aldık. 4 siyasi partimiz temel hak ve özgürlüklerle ilgili görüşülmemiş tüm maddeler hususunda görüşlerini 25 Temmuz akşamına kadar Meclis Başkanlıðı'na vermiş olacak. Biz de bu gelen görüşleri diðer partilere daðıtacaðız. 1 Aðustos saat 11.00'da toplanmak üzere çalışmalarımızı bu şekilde sürdürmüş olacaðız. Aldıðımız karar budur" dedi.
Çiçek, daha önce de zaman zaman Salı ve Perşembe günleri Uzlaşma Komisyonu toplantılarının yapıldıðını, bunun aksatıldıðını, ara verildiði zamanlar da olduðunu ifade ederek, "Yeni bir şey yapıyor deðiliz, geçmişte de bunun uygulamaları var. Görüşler yazılı bildirilecek, partiler kendi iç çalışmalarını yapacaklar. Anayasa Uzlaşma Komisyonu sadece 12 kişiyle toplanıp çalışan bir komisyon deðil, onun alt çalışmaları var. Bu şekilde çalışmaları yürüteceðiz. Yapılan işler birlikte karar verilen usul çerçevesinde götürülüyor. Her konu burada konuşuluyor, konuşulacak. Mutabık kalınan hususlar var. Fakat eðer bir parti veya iki parti farklı düşünüyorsa, onu da paranteze alarak sonradan tekrar görüşmek üzere mesafe katetmek için bulduðumuz bir yöntemdir. Bunlar üzerinden hemen olumsuz bir anlam çıkarmak doðru olmaz" savunmasını yaptı.