GÖRÜNTÜLÜ

Amerikalı YPG'li Israel için tören

Amerikalı YPG'li Michael Israel için düzenlenen törende konuşan ailesi, oğullarının adaletli bir dünya için risk almayı sevdiğini söyledi.

YPG saflarına katılan Amerikalı Michael Israel, 24 Kasım'da Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitirmişti.

Israel'in cenazesi, California'da yaşayan ailesine ulaştırıldı.

'Robin Agiri' olarak bilinen Israil'in cenazesi San Francisco hava alanında California Kürt Toplum Merkezi ve Israel'in üyesi olduğu sosyalist grup tarafından teslim alındı. Daha sonra Francisco'dan iki saat uzaklıkta olan ailenin yaşadığı Lodi kentine Kürtlerin ve Amerikalıların oluşturduğu araç konvoyuyla hareket edildi.

Cenaze töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve Ey Raqîp Marşı okundu.

AİLESİ KONUŞTU

Törende konuşan Baba Israel, oğlunun adaletli bir dünya için risk almayı sevdiğini, bütün kararlarında onu desteklediklerini söyledi.

Anne Israel de "Sizleri, Kürtleri burada görmek güzel. Bizi yalnız bırakmadığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

California Kürt Toplum Merkezi adına konuşan Neo Dilxwesh ise "Michael bütün Kürtlerin gönlünde ebediyen yaşayacaktır. Yakında yapılacak Newroz kutlaması onun anısına ve yaşam felsefesine atfedilecektir "dedi.