Amed halkı Efrîn için her gün sokakta olacak

HDP'nin Bağlar'daki kongresinde konuşan İl Eş Başkanı Şerif Çamcı, "Efrîn'e saldırıları her gün saat 12.00'da HDP il binası önünde basın açıklamasıyla protesto edeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar İlçe Örgütü'nün 2’nci Olağan Kongresi, HDP Diyarbakır İl Örgütü binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda düzenlendi. Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Amed Milletvekili Ziya Pir, HDP İl Eş Başkanı M. Şerif Çamcı ve ilçe yöneticilerinin yanı sırada çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna, “Eger em nebin yek, em e herin yek bi yek”, “Sur’un yıkımına ve ablukaya hayır” pankartları asıldı. 

HER GÜN PROTESTO VAR

Açılış konuşmasını yapan İl Eşbaşkanı M. Şerif Çamcı, Efrîn’e yönelik işgalci saldırıda yaşamını yitirenleri andı. Savaş koşullarında kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirten Çamçı, "Bu saldırıları her gün saat 12.00'da HDP il binası önünde basın açıklamasıyla protesto edeceğiz. Efrîn’e yönelik saldırıların devam etmesi durumunda her gün yapacağımız eylemleri zenginleştirerek, çeşitlendirerek daha da arttıracağız” dedi.

PİR: 1930 ALMANYASI!

Divan seçimi ardından konuşan HDP Milletvekili Ziya Pir ise, günümüzde yaşanan gelişmelerin Hitler’in 1930’lu yıllarda Almanya’da yaptıklarına benzediğini ifade etti. Pir, "O zamanlarda muhalif partiler toplantı ve kongrelerini yapınca insanlar parti binalarına alınmazdı. Adaylar bile toplantının yapıldığı binalara sokulmazdı. Dışarıda onlar için ayrılan koltuklara otururlardı. Aynı durumu biz burada yaşıyor ve görüyoruz ki, faşizm her zaman aynıdır” diye kaydetti.

Oylamada HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanlığı’na Necmettin Burakmak ve Yüksel Almas seçildi.

Kongre, “Bijî berxwedana Efrîne" sloganıyla sona erdi.