Amed’de gençlik konferansı: Direnişimizle tecridi kıracağız

Amed’de devam eden gençlik konferansında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, “Direnişimizle tecridi kıracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Gençlik Meclisi’nin, “örgütlenelim özgürleşelim” şiarıyla düzenlediği bölge konferansı partinin milletvekillerinin konuşmalarıyla devam ediyor.

Konferansta Barış Anneleri adına söz alan Bedriye Kılıç, “Bizler, Kürdüz, direnmeliyiz” dedi. Kılıç, gençlerin toplumun öncüsü olduğunu söyledi. Kılıç, sözlerini gençlerin direnişi üzerine yazılan bir ağıtı okuyarak, sonlandırdı. Gençler, dakikalarca Kılıç’ı ayakta alkışladı.

‘TECRİDİ KIRACAĞIZ’

Ardından konuşan HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ da, “Tecritle, savaş daha da derinleştirildi. Öcalan’a uygulanan tecrit, Kürt halkına ve gençlerine yöneliktir. Tecride yönelik gençler her zaman direnmiştir” dedi. Öcalan’a yönelik uygulanan ağır tecride ilişkin birçok gencin bedenini ateşe verdiğini kaydeden Dağ, “Direnişimizle, tecridi kıracağız” dedi. Gençler üzerinde yürütülen politikalara da dikkat çeken Dağ, tarihin her döneminde gençlerin direndiğini belirterek, “Özgürlük hareketi, gençlerin direnişiyle bugünlere geldi. Kimse bu direnişin önüne geçemez. Asimilasyon politikalarına karşı Kürt halkı hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Devlet, yok etme ve asimilasyon politikalarını gençler üzerinde yürütüyor. Direneceğiz ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

'BİRLİKTE DİRENELİM'

HDP Amed Remziye Tosun ise, Öcalan üzerinde devam eden tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti. Devletin, halkın cenazelere katılmalarına izin vermediğini kaydeden Tosun, “Devlet, gençler üzerinde kirli politikalar yürütüyor. Devletin her yönüyle yürüttüğü kirli savaşa karşı direnelim. Birlikte direnelim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından HDP Diyarbakır Gençlik Meclisi tarafından 11 Eylül’de başlatılan ve 28 Eylül’de son bulan “Fırat Yaman Futbol Turnuvası”nda dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.