Amed’de 7 kişi için tutuklama kararı

Amed’de 9 Ekim günü düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan 7 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Amed’de 9 Ekim'de düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında aralarında gazeteci ve siyasetçilerin bulunduğu 151 kişi hakkında gözaltı karar verilmişti. Gözaltına alınan 141 kişiden 25'i tutuklanmış, bazıları ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyon sonrası tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen, ancak mahkeme tarafından serbest bırakılan 47 kişinin tutuklanması istemiyle Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesine başvurmuştu. Tutuklama talebinin reddedilmesinin ardından Savcılık, 4. Sulh Ceza Mahkemesine itirazda bulunmuştu.

Savcılığın itirazını değerlendiren Diyarbakır 4. Sulh Ceza Mahkemesi, tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan 47 kişiden 7'si hakkında tutuklama kararı verdi.

Derya Aslan tutuklanırken, Ahmet Aslan, Eylem Ceylan, Dilbaz Emekçi, Leyla Ayaz, Abbas Çelik ve Emrullah Kaplan'ın tutuklanması için haklarında yakalama kararı çıkartıldı.