Amed Barosu’nun yeni başkanı Cihan Aydın

Amed Barosu başkanlığına avukat Cihan Aydın seçildi.

Baro Cumartesig ünü Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda46’ncı Olağan Genel Kurulu’nu topladı.

Genel Kurul, yeni yönetimin belirlenmesi için yapılan oylama ile son buldu.

Yaklaşık 300 dolayında avukatın katıldığı Genel Kurul’da, başkanlık için Cihan Aydın, Cengiz Baydal, Sertaç Buluttekin, Nahit Eren ve Nevzat Kaya yarıştı.

Oylama sonucunda Amed Barosu’nun yeni başkanı Cihan Aydın oldu.

Genel Kurulu’nun ilk günü bir konuşma yapan eski başkan Ahmet Özmen, “Yargı makamları, siyasal iktidarın muhalifleri sindirme çabalarının aracı haline gelmiştir” tepkisinde bulunmuştu.

Genel Kurul’da söz hakkı verilen HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Türk Meclisinin hak ihlallerinin doğup büyüdüğü yer olduğunu belirtmişti. Beştaş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmak avukatlık yapmaktan daha güçtür; çünkü hak ihlallerinin doğduğu büyüdüğü yer olarak şu anda tarihe not düşülüyor” demişti.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise , Türkiye’de artık yargının olmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: “Sıkı yönetim döneminde de yargıçlar vardı, hakimler vardı. Devlet Güvenlik Mahkemesinde de vardı, Özel Yetkili Mahkeme döneminde de vardı. O zaman bir yargı vardı tarafsızlık ve bağımsızlık sorunu vardı. Şimdi bir yargı yok. Yargının kendisi yok”