Almanya'daki katliam kınandı, yürüyüşe çağrı yapıldı

Almanya'daki katliamı kınayan parti ve kurumlar, halkları faşizme karşı yürüyüşe çağırdı.

KON-MED, CÎK, DİDF ve HDP, Almanya'daki ırkçı-faşist saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklamalar yaptı.

KON-MED: SİYASETİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN!

KON-MED, "Ailelerimiz şu anda Hanau'daki Kürt kültür merkezinde toplanıyor ve burada çok sayıda insan bu zor saatte yan yana duruyor ve acılarını paylaşıyor" dedi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"NSU, Halle saldırısı, Walter Lübcke'nin öldürülmesi ve şimdi Hanau'daki terörist saldırısı... Siyasetin keskin AFD'ye ilişkin tavır alamamasından dolayı sağcı ve ırkçı söylemlerle toplum zehirleniyor.
Devletin, hükümetin ve partilerin kendi siyasetini gözden geçirmesi ve sorumluluk alması gerekiyor.
Bu akşam saat 18.00’de başta olayın olduğu Hanau Marktplatz’da olmak üzere Almanya genelinde meclislerimizi, bileşenlerimizi, tüm halkımızı ve duyarlı çevreleri yürüyüşe çağırıyoruz."

CÎK: IRKÇILIĞA KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

CÎK de yazılı açıklama yaparak, "Hanau kentinde vuku bulmuş olan katliamı şiddetle kınıyoruz. Almanya toplumunun bir parçası olarak yaşayan biz Kürtlerin, Türk ırkçılığından kaçarak Almanya'ya sığındığımızın da bilinmesini istiyoruz. Almanya'da yaşayan Almanlar başta olmak üzere, bütün yabancıların da ırkçılığa karşı birlikte hareket etmelerini temenni ediyoruz" dedi.
Alman devletini de ırkçılığa karşı tedbir almaya çağıran CÎK, ailelere başsağlığı diledi.

DİDF: GÖZ YUMULDU, KATLİAM OLDU

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu, Almanya'da 9 kişinin katledildiği faşist saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "NSU cinayetlerini işleyenlerin hak kettikleri cezayı almamalarının, diğer Neonazileri cesaretlendirdiği Hanau’da bir kez daha görüldü. Federal Hükümet’in ırkçı-faşist propagandaya çoğu zaman göz yumduğu ya da sessiz kaldığı da sır değil" denildi.
DİDF, halkları ırkçılığa karşı mücadeleyi büyütmeye, Alman hükümetini de ırkçı-faşist örgütleri, göçmenlere karşı nefret körükleyen propagandayı acilen yasaklamaya çağırdı.

HDP: IRKÇILIĞIN NORMALLEŞTİRİLMESİNİN SONUCU

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de "Failin aşırı sağcı olduğu belirtilen olay, bütün dünyanın ırkçılıkla boğuştuğunun bir göstergesidir. Bu tür katliamların yaşanması bugün Avrupa ülkeleri dahil bütün dünyada aşırı sağa müsamaha gösterilmesi ve ırkçı politikaların normalleştirilmesinin bir sonucudur" dedi.
"Bütün dünya halklarını ve zorla yerinde edilen ve mülteci konumunda olan halkları bu tür yabancı düşmanlığına ve katliamlara karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz" diyen HDP, ailelere başsağlığı diledi