Almanların çoğu Erdoğan'a karşı daha sert yaptırım istiyor!

Geçtiğimiz hafta Merkel hükümetinin Erdoğan rejimine karşı açıkladığı yaptırımlara Alman halkının tam destek verdiği ortaya çıktı.

Yapılan bir son ankette Almanların yüzde 76'sının Erdoğan rejimine karşı daha fazla ve daha sert yaptırımlardan yana olduğu belirtildi.

Pazar günleri yayınlanan "Bild am Sonntag" gazetesinin kamuoyu araştırma şirketi Eine Emnid'e Merkel hükümetinin Erdoğan rejimine yönelik yaptırımlara ilişkin anket yaptırdı. Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan anketin sonuçlarına göre Almanlar geçtiğimiz hafta açıklanan yaptırımlardan oldukça memnun.

Ankete katılanların yüzde 76'sı Erdoğan'a karşı daha fazla ve daha sert yaptırım talebinde bulunurken, sadece 12'lik bir oran bu isteğe karşı çıktı. Aynı ankete katılanlara "Türkiye'ye tatil için artık gitmek istiyor musunuz?" diye soruldu. Almanların yüzde 49'u "Artık Türkiye'ye gitmem" dedi.

PERŞEMBE GÜNÜ YÜZLERCE KİŞİ TUI'Yİ ARAMIŞ

"Bild am Sonntag" gazetesinde yer alan bilgilere göre ise dışişleri bakanı Gabriel'in Türk devletine ilişkin yaptırımları açıkladığı Perşembe günü yüzlerce Alman'ın dev tur şirketi TUI'yi aradığı ve Türkiye tatil rezervasyonunu iptal etmek istediği öğrenildi.

Aynı şekilde bir başka tur şirketi FTI'yı da arayan onlarca kişi Türkiye rezervasyonlarını iptal istedi. Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının ardından tüketici haklarını savunan kuruluşlar ise hükümetten net bir açıklama ve özel iptal hakkı talep ediyor.