Alevilerin inancını yok etmek istiyorlar

Türkiye'de Alevilere yönelik saldırıların devlet eliyle yapıldığını söyleyen TJA aktivisti Hayriye Korkmaz, "Bu saldırılarla Alevilerin inancını yok etmek istiyorlar" dedi.

Türkiye'de Alevilere yönelik baskı politikaları artarak devam ediyor. AKP iktidarı tarafından sürekli hedef gösterilen Aleviler sık sık saldırılara maruz kalıyorlar. TJA aktivisti Hayriye Korkmaz, Alevilere yönelik baskı ve saldırı politikasına ilişkin ANF'ye konuştu. Bu saldırı politikalarının devlet eliyle yapıldığına dikkat çeken Korkmaz, "Devlet Alevileri asimle etmek, inançlarını ve kültürlerini yok etmek için yıllardır katliamlar yapıyor.

Dersim, Maraş, Sivas, Gazi ve daha birçok katliam yaptılar. Bu katliamlarla, Alevilerin evlerini, kapılarını işaretleyerek bizleri korkutup irademizi kıramazlar. İnanç evrenseldir, bırakın herkes inancını, dilinin, kültürünü özgürce yaşasın. İnancım beni yaratanla aramda olan bir durumdur. Hiçbir devletin başkasının inancını yok etmek için bir gerekçesi olamaz. Böyle bir hakları da yok. Tam tersi devletin Alevilerin inancını garanti altına alması gerekir" diye konuştu.

İNANCIMIZI VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Devletin, eğitim sistemi ve kitaplarla Alevilerin inancını yok etmek istediğini vurgulayan Korkmaz, "Malatya, İzmir ve İstanbul'da Alevilerin evleri işaretlendi. Alevileri hedef aldılar. Bu işaretlemelerden sonra Alevilerin evleri ve iş yerleri saldırılara uğradı. Bu devletin politikası ile alakalı bir durumdur. Eğer devlet zamanında müdahale etseydi, bugün bu sonuçlarla karşılaşmazdık. Bu saldırılar bilinçli bir şekilde yapılıyor. Eğitim sisteminde ve kitaplarda Alevilerin inancı yok edilmek isteniyor. Kendi inanç sistemlerini ve yaşam tarzlarını dayatıyorlar. Bizler de yaşadığımız sürece devletin bu yaklaşımını kabul etmeyeceğiz. İnancımızı ve kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. Buna karşı çıkan herkesle mücadele etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"Devlet Alevileri hedef yaparak topraklarından göç ettirmek istiyor" diyen Korkmaz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Tarihten bu yana Alevilere yönelik baskı ve saldırılar devam ediyor. İlk önce Malatya'da Alevilerin evlerini işaretleyip saldırdılar. Daha sonra bu durum İzmir ve İstanbul'la devam etti. Evleri işaretlenen insanlar herhangi parti veya derneği üye değillerdi. İnsanları korkutup, göç ettirmek için bu saldırıları yapıyorlar. Hepimiz de biliyoruz ki göç eden insanlar gittikleri yerde ev bulamıyorlar, geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Bu acıları yaşayan insanlar zamanla inançlarını ve kimliklerini unutuyorlar. Toplumsal olamıyorlar."