Alanya'daki tutsaklara su verilmiyor

Alanya L Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklara su ve elektrik verilmediği ortaya çıktı. Tutsakların, gardiyanlar tarafından şiddete uğradığı da öğrenildi.

Alanya L Tipi Cezaevi’nde bulunan tutsakların aileleri, her gün fiziksel şiddete maruz kalan tutsaklara elektrik ve su verilmediğini açıkladı.

ELEKTRİK VE SU YOK, ŞİDDET VAR

Aileleri ile iletişime geçen tutsaklar, her gün sistematik bir şekilde gardiyanların işkencesine maruz kaldıklarını söyledi. Kendilerine aylardır sayıyla su verildiğini ve elektrik sıkıntısı çektiklerini aktaran tutsaklar, günde birden çok kez koğuşlarının zorla arandığını da anlattı. Gardiyanların, baskınlar ve keyfi uygulamalara karşı çıkan tutsakları ise fiziksel şiddete maruz bıraktığı öğrenilirken, yine bazı tutsakların, bu gerekçeyle hücrelere konulduğu belirtildi.

TUTSAKLAR: BİZİM İÇİN BİR ŞEY YAPILSIN

Tutsak yakınları, şunları aktardı: "Telefonla aradılar, normalde hep aynı şeyler olurdu. Ama bu sefer ‘bizim için bir şey yapılsın’ dediler. Su ve elektrik verilmiyormuş. Fiziki işkenceye maruz kalıyorlarmış. İHD’ye başvurmamızı istediler. Onlar için bir şey yapılsın."