Alaca: Kars'taki halkçı belediyecilik rahatsız etti

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, Eşbaşkan Ayhan Bilgen ve parti yöneticilerinin gözaltına alınmasına "Bu halkçı ve sosyal belediyecilik çalışmaları birilerini rahatsız etti" şeklinde tepki gösterdi.

Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında aralarında Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in de olduğu onlarca kişi bu sabah gözaltına alındı.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, bu gözaltılarla halkçı belediyeciliğin hedef alındığına dikkat çekti.

Alaca, “Kentin en önemli olan sorunlarının başında gelen yol sorunun çözmeye devam ediyorduk. Son günlerde yollarla ilgili çalışmalarımız hız kazanmıştı. Bu halkçı ve sosyal belediyecilik çalışmaları birilerini rahatsız etti" dedi.

Alaca, şunları ekledi: "Bu yüzden bu operasyonun bu günlere denk gelmesi hepimizin aklında bir soru işareti bırakıyor. Süreci hep birlikte izleyerek göreceğiz ama hukuka inancımız kalmamıştır. Başsavcının birkaç gün önce gazete manşetlerine de yansıyan yüksek miktarlarda para harcayarak yaptığı düğün ve balayı ardından sarayı ziyarete gitmesi, bu dosyanın neden gündeme getirildiğinin en önemli kanıtıdır."

Belediyede görevlerinin başında olduklarını vurgulayan Alaca, “Ben ve başkan yardımcılarımız görevimizin başındayız. Bundan 6 yıl önce yürütülen soruşturma bahane edilerek halkın iradesine el de koyabilirler. Biz halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.