Başbakan Recep Tayyip Erdoðanın hedefindeki gazeteci Serdar Akinan'ın Akşam gazetesi tarafından işine son verildiðini açıklaması ardından 5 yazarın daha işine son verildiði bildirildi.
Sabah saatlerinde gazeteci Serdar Akinan'ın Akşam gazetesi tarafından işine son verildiðini açıklaması ardından 5 yazarın daha işine son verildiði öðrenildi. Yazarların işine, "ekonomik sıkıntılar nedeniyle" son verildiði iddia edilirken gazetenin haber merkezinde ise işten çıkartma gerçekleşmedi. Ýşine son verilen köşe yazarları şöyle: Serdar Akinan, Nagehan Alçı, Burhan Ayeri, Ali Saydam, Cemalettin Taşçıoðlu, Barış Bardakçı.
Akinan, Başbakan Recep Tayyip Erdoðan tarafından "O yazıları not ediyoruz'' diyerek hedef gösterdiði yazarlardan biriydi. Akinan, son olarak Kandil ve Suriye izlenimlerini aktarmıştı. Twitter hesabından işine son verildiðini açıklayan Akinan, Ýsmail Küçükkaya'nın Akşam gazetesi yönetimi adına kendisini arayarak yazılarına son verildiðini bildirdiðini kaydetti. Akinan, twitter hesabında "Mesleðimi icra edebileceðim bundan başka bir mecra kalmadı" dedi.
Medyada, Suriye ve Şemdinli izlenimleri "fitne fesat" olarak deðerlendirilen Akinan köşesinde "Haber neredeyse, hayatım pahasına giderim. Beni mesleki olarak eleştirecek insanlarla ilgili tek kriterim var. Aynı meslekten miyiz? Buyurun haber orada... Sahada... Bana beni atlatarak ders verin. Gidin, risk alın ve gerçeðin iddia edildiði gibi olmadıðını ispatlayın. Devlet politikasını kollamak, resmi açıklamalar çerçevesine sadık kalmak biz gazetecilerin görevi deðildir. Biz gerçeðin peşindeyiz. Ýcazet alarak, belli odakların çıkarlarını gözeterek yapılana gazetecilik faaliyeti denmiyor" diye cevap vermişti.
AKP rejimi Türkiyeyi gazeteciler açısından dünyanın en büyük cezaevine çevirirken, kontrolüne aldıðı bazı medya gruplarını da özellikle muhalifleri susturma aracı olarak kullanıyor. Cezaevindeki onlarca gazetecinin yanı sıra, çok sayıda gazeteci de yazdıðı gazeteler veya çıktıðı televizyon ekranlarından uzaklaştırıldı.