Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

HDP, AKP’ye tek bir vekil de, tek bir oy da vermeyecek!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Bitlis’in Ahlat ilçesinde halkla buluştu. Temelli, HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye ne bir vekil ne de tek bir oy vermeyeceğini kaydetti.

HPD Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bu Cumartesi günü Bitlis kent merkezi, Güroymak ve Tatvan ilçelerinden sona Ahlat ilçesinde halkla buluştu.

Temelli Ahlat’ta yaptığı konuşmada “24 Haziran’da Türkiye barışının önündeki barajı yıkacağız” dedi.

“Şimdi bizler Meclis’e gideceğiz ve bu tek adamdan hep birlikte kurtulacağız” diyen Temelli, “Kimliğimizle onurumuzla ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti inşa edeceğiz” diye ekledi.

24 Haziran’dan sonra, gasp edilen tüm belediyeleri de geri alacaklarını kaydeden Temelli, “Yerelde de yeniden iktidar olacağız” vurgusunda bulundu.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayının seçimlerde ikinci tura kalacağını söyleyen Temelli, “Birinci turda da, ikinci turda da Demirtaş diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Temelli, Anayasa Mahkemesi’ni Demirtaş’ı serbest bırakmak için harekete geçmeye çağırırken, “Eğer biz seçme ve seçilme hakkı sağlanmasını istiyorsak, eğer eşit koşullarda yarış gerçekleşsin istiyorsak, Demirtaş özgür olmalı” ifadelerini kullandı.

Seçimlerle ilgili işlenen suçlara YSK’nin de ortak olduğuna dikkat çeken Temelli, şöyle konuştu: “Tıpkı 16 Nisan referandumundaki gibi yine mühürsüz oylar var, sandık taşıma var. Tüm bunlar HDP baraj altında kalsın diye. Baraj altında kalsın ki, HDP’nin 80 vekili AKP’ye gitsin. Ama buna izin vermeyeceğiz. Bir tek vekil de vermeyeceğiz. Bir tek oy da vermeyeceğiz.”

Sandıkların taşınmasına tepki gösteren Temelli, “Siz oy kullanmayın diye sandıkları sizden uzaklaştırıyorlar. Siz sandıkları nereye götürürseniz götürün biz orada olacağız” dedi.

7 HAZİRAN’DA YARIM BIRAKTIĞIMIZ İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ

Bitlis’te, Ahlat’ta çiftçiler çok zor durumda olduğuna vurgu yapan Temelli, halkın vergilerinin “damatların İHA’sına, SİHA’sına, santraline” gittiğini söyledi.

Temelli, “Bununla da kalmıyor. Onlardan vergi de almıyor. Hatta onlara kredi veriyor” dedi.

“7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi 24 Haziran’da tamamlayacağız” diyen Temelli, şunları ekledi: “Biz barajın altında kalalım diye çalışanlara en güzel cevabı Türkiye halkları verecek. Sandığına sahip çıkacak. Bu vesayet rejimini hep birlikte tarihin çöplüğüne atacağız. O zaman bu ülkeye huzur gelecek. Huzur gelsin diye çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 7 - 24 çalışacağız. Işıklarımız sönmeyecek. Sarayın ışığı sönsün diye.”