AKP'li belediyenin açıkladığı belge sahte çıktı!

AKP’li Tatvan Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluğun ANF’de belgeleriyle yayımlanmasının ardından belediyenin iddiaları yalanlamak amacıyla açıkladığı belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı.

Geçen ay içinde ANF’de, AKP’li Tatvan Belediyesi'nde İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni haberinin yayımlanmasının ardından, Belediye Başkanı Fettah Aksoy basın toplantısı düzenleyerek söz konusu haberin ve belgelerin yalan olduğunu iddia etti.

Basın toplantısında AKP’li Aksoy, başka bir olayla ilgili bir mahkeme kararını basınla paylaşarak aklandığını iddia etti.

Haberde yayımlanan 23.08.2017 tarihli müfettiş raporunun 2011 yılına ait olduğunu iddia eden Aksoy, kendisi ve başkan yardımcısı hakkında 25.10.2017 tarihinde verilen soruşturma izni için süreç henüz devam ederken, izin tarihinden yaklaşık bir yıl önceki, 2016'ya ait başka bir soruşturmadan alınan takipsizlik kararının da yeni olduğunu savundu.

Yayımlanan ve bakanlık iznini içeren raporda, hakkında soruşturma izni verilen isimler Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş ve iki memur iken, belediye tarafından yayımlanan takipsizlik kararında sadece Başkan Yardımcısı Menteş ve soruşturmayla alakasız farklı 4 memurun isimleri yer alıyor.

Devam eden soruşturma süreci sonuçlanmamışken kendisinin aklandığını iddia eden AKP'li Aksoy’un aklandığına kanıt olarak gösterdiği takipsizlik kararında ise Aksoy’un adı bile yer almıyor.

BAŞKA BİR YALANI ORTAYA ÇIKARDI

Tatvan Belediyesi tarafından basınla paylaşılan söz konusu takipsizlik kararı AKP'li Aksoy’un ‘Tatvan 1. Etap Sahil Parkı ve Peyzaj İşi’ ile ilgili 11 Temmuz 2015 tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında işin usulsüz olmadığını savunurken kullandığı "Sahil düzenleme ihalesi iddia edildiği gibi usulsüz bir ihale değildir. Bu iş için 10 ayrı firmaya davetiye gönderilmiştir" şeklindeki ifadeyi de yargı kararıyla yalanlıyor. Zira bahsi geçen takipsizlik kararının verildiği 2016/1340 soruşturma teklif gönderildiği iddia edilen firmalarla ilgili.

‘Tatvan 1. Etap Sahil Parkı ve Peyzaj İşi’ni yapan Ankara merkezli firma, 23.11.2015 tarihinde Sakarya’nın Karasu ilçesi belediyesi tarafından yapılan davetiyeli ihaleye katılarak 38 milyon 694 bin lirayla işi aldı. Karasu Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada ilgili firmanın Tatvan’daki işte ve Karasu’daki işte aynı firmaların davet edildiği, aynı firmaların katıldığı ve piyasa araştırmasına ilişkin fiyat tekliflerinin aynı firmalardan alındığı tespit edildi.

Yani Aksoy’un ’10 firmaya davetiye gönderdik’ ifadesinde geçen 10 firmanın, işi alan şirketin bulduğu firmalar olduğu ve her işlerinde aynı firmalara ait dosyaları kullandıkları ortaya çıktı.

Yine Tatvan Belediyesi'nin birbirinden bağımsız firmalara davetiye göndererek rekabet ortamı oluşturulduğu yönündeki iddiasına rağmen, Tatvan’daki işte ikinci en düşük teklifi veren firmanın, işi alan firmanın Sakarya Karasu’daki işinde ortağı olması firmaların paravan olduğu iddiasını güçlendiriyor.

SORUŞTURMAYI DURDURMAK İSTİYORLAR

Aklandıklarını ve usulsüz iş yapmadıklarını iddia eden Tatvan Belediyesi yönetimi soruşturma izninin iptali için Danıştay’a başvurdu.