Akademisyen Gülmen yoğun bakıma kaldırıldı

KHK’larla işinden ihraç edildikten sonra başlattığı açlık grevinin 202’inci gününde olan Akademisyen Nuriye Gülmen, Sincan Cezaevi Hastanesi’nden Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işinden ihraç edildikten sonra başlattığı açlık grevi eyleminin 202'nci gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen, tutulduğu Sincan Cezaevi Hastanesi'nden Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Gece 03.30 saatlerinde odasından zorla çıkartılan Gülmen'in yayına Ankara Tabip Odası'ndan (ATO) doktorları ve avukatları yaklaştırılmıyor. Gülmen'in zorla hastaneye götürüldüğü sırada yayında bulunan refakatçisi ve kardeşi Beyza Gülmen ile birlikte kitap okuduğu öğrenildi.

Avukat Aytül Kaplan, "Gülmen'in bilinci açık. Eğer hastaneye götürülmeseydi iki gün sonraki duruşmaya katılacaktı" dedi. Gülmen'in doktoru ATO yöneticisi Onur Karahan da bundan sonra Gülmen'in yoğun bakım ünitesinde bekletileceğini ve orada gözlem altında tutulacağını ifade ederek, kendilerinin ise Gülmen'e yaklaşmasına izin verilmediğini söyledi.

Gülmen, 28 Eylül'de görülecek duruşmasına katılma talebinde bulunmuştu.