Akademisyen De Majo: Abdullah Öcalan okullarda okutulmalı

İtalyan siyasetçi ve akademisyen Eleonora de Majo, Abdullah Öcalan’ın insanlık için büyük bir değer olduğunu ifade ederek, “Gelecek kuşaklar için Öcalan’ın paradigmaları okullarda ders olarak okutulmalı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı esareti 25. yılını doldururken, 36 aydır kendisinden hiçbir haber alınamıyor. Mutlak bir iletişimsizlik (incommunicado) haline tabi tutulan Abdullah Öcalan’ın, avukat ve aile görüş hakkı tamamen gasp edilmiş durumda. Öte yandan, tüm bu hukuksuzluklar ve yetkili kuruşların sessizliği karşısında, 10 Ekim’de küresel çapta startı verilen “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesine farklı toplumsal kesimlerden destekler gelmeye devam ediyor.

İtalya Napoli Belediye Meclis Üyesi ve Palermo Üniversitesi Akademisyenlerinden Eleonora de Majo, İmralı tecridi ve Abdullah Öcalan’ın paradigmalarının önemine dönük ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

‘TECRİT İNSANLIK DIŞI BİR UYGULAMADIR’

Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride tepki gösteren Akademisyen Eleonora de Majo, “Öcalan’ın tutsaklık koşulları, insanlık dışı ve anti demokratiktir. Bu yüzden hepimiz Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen uluslararası kampanyayı destekliyoruz. Örneğin, 9 yıl önce Öcalan’a Napoli de onursal vatandaşlık verdiğimiz gibi” diye kaydetti.

‘ÖCALAN İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER’

Abdullah Öcalan’ın demokratik cinsiyet özgürlükçü ekolojik bir topluma dayanan paradigmalarının önemine değinen Akademisyen De Majo, “Abdullah Öcalan’ı sadece Kürt halkının lideri olarak değil aynı zamanda insanlık için büyük bir değer olarak da görmeliyiz. Öcalan’ın fikirleri dünyanın her yerindeki toplumsal hareketlerin ilham kaynağı oluyor. Örneğin, feminist, ekolojik, demokratik hareketler, Öcalan’ın paradigmalarını esas alıyor. Özellikle yeni jenerasyonlar için Öcalan’ın ekolojik fikirlerinin gelişmesi çok önemlidir. Bizler de bu fikirleri kendi kentlerimizde uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

‘PARADİGMAYI HAYATA GEÇİRİYORUZ’

Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm paradigması üzerine akademik çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Akademisyen De Majo,” Yaptıklarımız ve yapmaya çalıştıklarımız, demokratik konfederalizm modelini Avrupa başta olmak üzere her yerde  örnek alma çabasıdır. Bütün kurum ve kuruluşlarımızda da bunu uygulamaya çalışıyoruz. Ben bu modeli toplumsal bir model olarak çalışıyorum” diye ekledi.

‘ÖCALAN OKULLARDA DERS OLARAK OKUTULMALI’

Abdullah Öcalan’ın paradigmalarının her yerde yayılması gerektiğini kaydeden de Eleonora de Majo, “Öcalan’ın fikirleri özellikle gelecek kuşaklar için çok önemli. Dolayısıyla, bu güçlü fikirleri yaymanın en önemli yolu ve yapılması gereken bir diğer önemli husus ise, okullarda da bu fikirlerin öğretilmesidir. İnsanlar, Öcalan hakkında bilgi sahibi olabilir ama önemli olan onun fikirlerini öğretmek. Gelecek için Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasını daha genç kuşaklara anlatmayı başarmalıyız” dedi.