Ailelerin tecride karşı eylemleri sürüyor-YENİLENDİ

Amed , Adana ve İstanbul'daki tutsak aileleri, tecride karşı direnişlerini sürdürüyor.

 Amed'deki aileler, Adalet Bakanlığı'na faks çekti ve yürüyüş yaptı. Bakırköy'deki aileler de Bakırköy Cezaevi'nin önüne gitti, yürüyüş yaptı.

AMED

Amed'de açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsak annelerinin başlattığı eylem 22’nci gününde devam ederken, bir grup tutsak yakını, Yenişehir ilçesindeki PTT Şubesi önünde bir araya gelerek, Adalet Bakanlığı’na faks çekti. Anneler, tutsakların talebini sahiplenerek, Adalet Bakanlığı’na İmralı tecridinin kaldırılması gerektiğini yazdı.
Polis, zırhlı araçlarla postaneyi abluka altına alırken, aileler, yürüyüş yaparak Koşuyolu Parkı’na geçmek istedi. Bir süre polislerce engellenen aileler, bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Tutsak annelerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun da destek verdi. Oturma eyleminin ardından tutsak anneleri, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları ve alkışlar eşliğinde Koşuyolu Parkı’nın karşısındaki eski un fabrikasının önüne kadar yürüdü. 
Sunay Caddesi’ndeki oturma eylemi sürüyor. 

İSTANBUL

İstanbul'daki tutsak aileleri, bir kez daha Bakırköy Cezaevi önüne gitti. E-5 Otoyolu üzerinde bulunan Çocuk Sitesi Otobüs durağında bir araya gelen ailelere, avukatların yanı sıra çok sayıda kişi destek verdi. 
Oturma eylemi yapmak isteyen annelere polis, engel oldu. Bunun üzerine anneler ve beraberindekiler, Şirinevler Meydanı’na kadar yürüme kararı aldı. Yürüyüş sırasında "Bijî Berxwedana Leyla" sloganları atıldı.
Aileler, daha sonra HDP Bahçelievler ilçe örgütüne geçti. 

ADANA
Adana’da da tutsak ailelerinin İsmet İnönü Parkı’nda başlattığı oturma eylemi devam ediyor. 13’üncü gününe giren eyleme HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın yanı sıra çok sayıda kadın da katıldı. Polislerce etrafları sarılan anneler, aşırı sıcağa rağmen bir saat oturdu. 
Annelerden Nejla Kocaman, Adalet Bakanlığı’na seslenerek, "Tecridin kalktığını resmen açıkla. Tutsakların taleplerini kabul edildiğini açıkladı. Avukatların gidişi bizi umutlandırdı, umarız, bugün güzel haberler alırız. Kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.