CANLI YAYIN

Adana ve Antalya’da halklar Newroz’da buluştu

Adana ve Antalya’da "Rabe dema azadî û serkeftinê ye" şiarıyla Newroz kutlamaları başladı.

NEWROZ KUTLAMALARI

Adana’da, sabahın erken saatlerinde Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda yüksek katılımla Newroz kutlamaları başladı. Halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü haykırdı.

Mahallelerden erken saatlerde toplanmaya başlayan yurttaşlar, araçlarla ya da yürüyerek Newroz alanına akın etti. 

Arama noktalarında durup özgürlük şarkıları eşliğinde halaylar çeken halk, polisin koyduğu engellere "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla karşılık verdi. 

Polis saldırısıyla karşılaşan halkın direnişi sonucunda, polis geri çekilmek zorunda kaldı.

Newroz alanına giriş yapan yurttaşlar, zafer işaretleriyle, alkışlarla ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla coşkuyu daha da yükseltti. Geleneksel kıyafetlerle ve renkli bayraklarla donanmış olan halkın, özellikle kadın ve gençlerin yoğun olduğu görüldü.

Programda konuşma yapacak isimler arasında; Newroz Tertip Komitesi adına Yaşar Demir, Barış Anneleri adına Raife Akın, DEM Parti İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Seyfettin Aydemir, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz yer alıyor. Sanatçılar Şerzat ve Koma Aryen ile yerel sanatçılar da sahne alacak.

ANTALYA

Antalya'da da sabahın erken saatlerinde Kepez Kent Meydanı'nda düzenlenen Newroz kutlamaları, Koma Aryan Çocuk Korosu'nun performansıyla coşkulu bir şekilde başladı. Kitlenin alana girişleri devam ederken, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe" ve "jin, jiyan, azadî" sloganları sık sık atıldı.

 

 

Programda yer alacak isimler arasında; Newroz Tertip Komitesi, DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanları, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç bulunuyor. Sanatçılar Hivda Gökel ve Kamuran Drej de sahne alacak.