Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Üniversite öğrencileri: Diren ODTÜ seninleyiz !

Üniversite öğrencileri, ODTÜ’de giderek artan baskıları İstanbul Kadıköy’de yaptıkları eylemle protesto etti. Öğrenciler, ODTÜ’nün tek adama biat etmeyeceği mesajını verdiler.

Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, ODTÜ’ye yönelik iktidar-rektörlük işbirliğinde giderek artan baskıları protesto etti.

“ Diren ODTÜ seninleyiz” yazılı pankartı ve “ Faşizme karşı omuz omuza” yazılı dövizleri açıldığı eylemde, ODTÜ’nün tarihindeki yeri hatırlatılarak, “ODTÜ baskılara boyun eğmeyecek” vurgusu yapıldı.

Sık sık, “ Diren ODTÜ seninleyiz”, “Ne sermaye ne iktidar ODTÜ öğrencilerindir”, “ Yaşasın devrimci ODTÜ”, “KYK yurdu değil ODTÜ yurdunu istiyoruz” sloganları atan öğrenciler adına açıklamayı Berat Kaşkaloğlu okudu.

Kaşkaloğlu, AKP iktidarı ve rektör Verşan Kök işbirliğinde ODTÜ’ye yönelik son dönemlerde baskıların arttığını belirtirken, Cuma günü buna bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti.

‘KYK YURDU KURMA PLANI SARAY’IN TRUVA ATI STRATEJİSİ !’

ODTÜ arazisi içinde bulunan Kavaklık bölgesine yapılması planlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı direnişin 52. gününde rektör Verşan Kök’ün öğrencileri polis saldırısıyla tehdit ettiğini aktaran Kaşkaloğlu, bu tehditlere öğrencilerin direnişle cevap verdiğini söyledi.

ODTÜ'de bulunan 40 dönümlük arazinin 49 yıllığına KYK’ye devredilmesiyle planlanan KYK yurdu projesinin ciddi bir doğa talanına sebep olacağına dikkat çeken Kaşkaloğlu, yurt ihtiyacını ODTÜ’nün yurdu ile karşılamak yerine, KYK yurdunun tercih edilmesinin Saray'ın kendi kadrolarını yerleştirmesine yönelik bir 'truva atı' stratejisi olduğunu vurguladı.

‘ODTÜ TEK ADAMA BİAT ETMEYECEK !’

En ufak bir hak arayışına dahi tahammülü olmayan Saray’ın geniş hedef tahtasının en ortasında gençlik kesimini koyduğunu hatırlatan Kaşkaloğlu, ODTÜ'den, İstanbul Üniversitesi'ne, Boğaziçi'ne kadar ülkenin dört bir yanında yarı açık cezaevine dönüştürerek kuşatmaya çalışan Saray'ın karşısında ise gençliğin ciddi bir potansiyel devrimci güç olarak yer aldığını belirtti.

Üniversite öğrencileri olarak ODTÜ'deki direnişi selamlayan Kaşkaloğlu, şunları kaydetti: “Faşist saldırılarınızın karşısında diz çökmeyeceğiz, barikatı birlikte güçlendirecek, üniversiteleri birlikte savunacağız ve mutlaka biz kazanacağız! Unutulmasın; ODTÜ tarih boyu devrimci mücadele geleneğini yaşatan, tarihini direnişten alan bir üniversitedir. Faşist rektör Hasan Tan'ın sonunu, Verşan Kök'e hatırlatıyor ve yineliyoruz: ODTÜ ne devletin, ne sermayenin ne de AKP’nindir Kommer'in arabasını yakanlardan bayrağı 'ODTÜ'de de ülkede de tek adama biat etmeyeceğiz' diyerek devralan öğrencilerindir.”