Şenyaşarlar: Bu zulmü yapan iktidar gidecek, 14 Mayıs'ı bekliyoruz

Adalet Nöbetindeki Şenyaşar Ailesi, "Bu zulmü yapan iktidar gitmek üzere. 14 Mayıs’ı bekliyoruz" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa'daki adliye önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 759’uncu gününde devam ediyor.

Emine Şenşayar, katliamda yaralanan çocuklarıyla birlikte arife günü dolayısıyla Suruç Aile Mezarlığı’nda defnedilen çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile eşi Hacı Esvet Şenyaşar’ın mezarını ziyaret etti. Aile, mezar başında dualar okudu.

Kardeşleri ve babasının mezarı başında kısa bir konuşma yapmak isteyen Ferit Şenyaşar, polis tarafından engellendi. Polisler, MA muhabirinin kamerasını kapatarak, çekim yapmasına "izin" vermedi. Bu duruma tepki gösteren Şenyaşar ailesi, açıklamayı mezarlık girişinde yaptı.

Ferit Şenyaşar, “Bugün Arife günü dolayısıyla mezarlığa geldik. Geldiğimiz bu noktada yasaları kenara itip, üstünlerin talimatını uygulayan kolluk kuvveti,  annenin acısını yaşamasına izin vermedi. Bu zulmü yapan iktidar gitmek üzere. 14 Mayıs’ı bekliyoruz.  14 Mayıs’ta, haksızlık yapan, zulüm yapan, yasaları rafa kaldıran, milletvekilini koruyan bu zihniyet gidecek ve yargı bağımsız, tarafsız olacak. Bu katliamı yapanlar da bağımsız yargı karşısında hesap verecek” dedi.

Aile, mezarlık ziyaretinin ardından Adalet Nöbeti için adliyeye doğru yola çıktı.