Şenyaşar ailesinden 800’üncü eylem gününde açıklama

Riha’da Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 800’üncü gününe girdi. Aile, adalet sağlanana kadar mücadelede kararlı olduğunu bir kez daha vurguladı.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Adalet Nöbeti, 9 Mart 2021’de başlatıldı.

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti’nin 800’üncü günü dolayısıyla adliye önünde bir açıklama yaptı.

“5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı pankartın taşındığı açıklamaya Riha Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri katıldı. 

14 Mayıs genel seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, “Büyüklerimiz ‘Bir eşyanızı nerede kaybedersiniz orada arayın’ diyor" dedi.

Bu nedenle adliye önünde olduklarını söyleyen Şenyaşar, kardeşlerine ve babasına yapılan saldırının kameraların önünde yapıldığını hatırlattı.

Şenyaşar, “Bu mücadele olmasaydı, olay faili-meçhul olarak kapatılacaktı. Bizim mücadelemizle bir dava açıldı” dedi.

Dört buçuk yıldır bir adım atmayan savcının, kardeşini cezaevine gönderdiğini belirten Şenyaşar, “5 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. 2 Haziran’da ben bir hak savunucusu olarak meclise gideceğim. Adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

Şenyaşar, Riha’daki sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve hukuk örgütlerine annesi Şenyaşar’ı mücadelesinde yalnız bırakmamaya çağırdı.

Anne Emine Şenyaşar ise, iktidara seslenerek şunları ifade etti: “Ne devlet, ne hukuk var. Oğlumu tekli hücreye koymuşlar. Katiller geziyor. Niye tutuklamıyorsun? Yeter oğlumu bırak. Bu adalet mi? Bize zulüm ettikleri için buraya oturduk. Bu devlet zulüm devleti. Hastane kayıtlarını çıkarsınlar, dünya görsün. Neden kayıtları saklıyorsunuz? Ben bu devleti kabul etmiyorum.”