Şen: Kadınlar daha aktifleşsin

HDP’nin Kırklareli adayı Avukat Diren Cevahir Şen, Türkiye’de kadınlar daha aktif politika yapsınlar diye kadın partisi HDP’den aday olduğunu söyledi.

HDP’nin Kırklareli adayı Diren Cevahir Şen, HDP'nin bir kadın partisi de olduğunu ve 'kadınlarla değişir' dediğini kaydederek, bunun kadın mücadelesinin sonucu olduğunu vurguladı.

Feminist Avukat Diren Cevahir Şen, kadın kıyımının yoğun yaşandığı Türkiye’de, 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Kırklareli adayı. Kadınlara dönük şiddet, katliam ve saldırılara karşı yıllardır hukuki yardım sağlayan Şen, bu sefer Meclis'te kadınların haklarını savunmak için aday. “Feminist hareketin bir parçasıyım, feminist aktivistim” diyen Şen, feminizmin tüm kadınları etkilediğini belirtti. ANF'ye konuşan Şen, HDP’nin de bu anlamda kadın partisi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Bu durum şüphesiz kadınların mücadelesinin bir sonucu. Yani erkeklere kalsa böyle bir durumu bile isteye kabullenmezler. Çünkü egemenlik alanları daralıyor. Kadınlarla eşit muamele görmeye başlıyorlar. Kadınların politikaya atılması, politik alanda daha çok olması demek, erkek egemenliğinin sorgulanması sarsılmaya başlaması demek.”

HDP 'KADINLARLA DEĞİŞİR' DİYOR

Şen, HDP’nin diğer siyasi partilere örnek olduğunu kaydederek, kadınların erkeklerden daha iyi siyaset yaptıklarını söyledi. Doğa ve hayvanları koruma çabasında, emek mücadelesinde, barış aktivizminde ve temel insani talepleride kadınların daha adil, eşitlikçi ve kapsayıcı rol oynadıklarını dile getiren Şen, şöyle devam etti: “Her gün en az 3 kadının öldürüldüğünü biliyoruz. Kadınlar erkek şiddeti sonucunda toprağa giriyorlar. Savaştan, hükümet politikalarından en çok etkilenen kadınlar oluyor. Hem erkekler hem hükümet politikaları kadınları aramızdan alıyor. HDP ise bir kadın seçim bildirgesi açıkladı ve orada erkek şiddetine karşı mücadele etme iradesi ortaya koydu. ‘Kadınlarla değişir’ dedik ve kadına yönelik şiddeti engellesin diye imzalanan tüm uluslararası sözleşmeleri, mevcut yasaları uygulama ve daha da ilerletme sözü verdi HDP. Eşit temsil ve eşit işe eşit ücret taleplerini dile getiren bu yönde kendi içinde adımlar atan tek parti HDP.”

ERKEKLERDEN ALACAKLIYIZ!

Seçim çalışması yürüttüğü bölgede kadınların yaşadıkları sorunları gözlemleyen Şen, şunları paylaştı: "Kadınlar eşitlik ve adalet istiyor. Kadınlar eşit iş, eşit ücret istiyor. Kadınlar erkekler kendileri adına karar almasın istiyor. Kadınlar siyasette de var olmak ve en önce olmak istiyor. Çünkü kadınlar asırlardır yok sayılıyor ve önleri kesiliyor. Bu bizzat sol siyasetin içinde de oluyor. Her yerde oluyor. O nedenle diyoruz ya 'erkeklerden alacaklıyız' diye. Siyasette kadınların artması erkek şiddetinde bir gerileme yaratacak. Kadınların politika içinde olması dünyayı daha hızlı güzelleştirecek."

HEM ÖNYARGI HEM DE SEMPATİ

Şen, üçüncü kez HDP’den aday olduğunu hatırlatarak, aday olduğu bölgede Türk medyasının yalan haberleri ile halkın bir nebze olsun HDP’ye karşı önyargılı olduğunu, ancak Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a karşı sempati duyulduğunu aktardı. Şen, son olarak şunları dile getirdi: "Ben sosyalist bir aileden geliyorum. Sosyalistim. Örgütlü bir hayatımız vardı hep. Sendika kurucusu bir anne babanın kızıyım. Yani doğdum doğalı politika bizim evde. Bir şeyleri hep dönüştürmek ve güzelleştirmek istedim. Kadınlar daha aktif politika yapsın diye adayım.”